Скандал з Audi набирає обертів

 AFP

На тлі скандалу з маніпуляціями з екологічними тестами на дизельних автомобілях Volkswagen прокуратура німецького міста Інгольштадт розпочала перевірку щодо концерну Audi, дочірньої компанії Volkswagen.

Про це в середу, 30 вересня, повідомило агентство AFP, передає «Німецька хвиля».

"У даний момент ми перевіряємо всі факти, щоб потім прийняти рішення, чи слід відкривати розслідування", - заявив прокурор Вольфрам Херрле. В Інгольштадті розташовується головний офіс Audi.

За словами Херрле, прокуратура Інгольштадта знаходиться у взаємодії з колегами з Брауншвейга, де минулго понеділка було відкрито розслідування щодо колишнього генерального директора Volkswagen Мартіна Вінтеркорна. Можливо, що обидві справи будуть об'єднані в одну.

Скандал вибухнув після того, як американське Агентство з захисту навколишнього середовища (EPA) оголосило, що Volkswagen встановлював на своїх дизельних автомобілях програмне забезпечення, яке занижувало показники викиду шкідливих речовин під час перевірок.

За попередніми даними, фальсифікації зачепили 11 мільйонів автомобілів по всьому світу. На тлі скандалу у відставку подав голова концерну Мартін Вінтеркорн, на зміну йому прийшов керівник компанії Porsche Маттіас Мюллер.


Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення