​Слідчий 6 днів переховувався від депутата Соболєва, сина котрого застрелили

Депутат Київської облради В'ячеслав Соболєв, сина котрого застрелили в центрі Києва, один раз був на допиті у слідчого. Після цього він перестав виходити на зв'язок із постраждалою стороною у справі. Про це Соболєв розповів «Надзвичайним новинам».

«У суботу після того, як моїй дружині почали надходити смс з погрозами, я зателефонував слідчому. Він не взяв слухавку. Я зателефонував у неділю – аналогічна реакція. Я написав смс у неділю – реакції нуль. Я подзвонив і написав у понеділок – реакції нуль. Потім я попросив свого знайомого телефон, аби набрати слідчого з іншого номера. Слідчий підняв слухавку і сказав, що хворіє, а мене за дві хвилини наберуть. Я чекав дві хвилини до четверга, а потім подзвонив і сказав: вам велике дякую, я вам бажаю міцного здоров’я, на цьому, гадаю, наші контакти варто обмежити. Якщо у вас будуть до мене запитання – будь ласка, приносьте мені їх у письмовому вигляді», - розповідає політик.

Він також додав, що зрештою з правоохоронних органів йому таки зателефонували, але з дивним проханням.

«Співробітник відділку зателефонував 12 грудня – за 12 днів після вбивства мого сина – і намагався в мене дізнатися телефони тих людей, яких я назвав ще 4 числа (підозрювані у спробі замаху на політика, - Ред.). Ну, якщо в когось проблеми з телефонами – я перепрошую… Я 24 години на добу займаюся розслідуванням і пошуком замовника і посередника. Я впевнений, що сьогодні на вірному шляху», - каже депутат.

Соболєв, який проводить власне розслідування у справі, пояснює: оскільки слідство з ним не спілкується, то надавати інформацією, якою він володіє, не буде.

«З ким мені ділитися? Зі мною ніхто не спілкується. В мене величезне прохання до президента і голови МВС – створити окрему групу, в котру би мене включили. Тоді я буду готовий надати всю наявну в мене інформацію. Якщо ми будемо разом працювати – я готовий. Якщо мене не бачать в цьому розслідуванні – я буду займатися сам в цілодобовому режимі. Це мій син. І якби котрийсь батько вчинив би інакше – це був би його вибір. Я хочу показати в першу чергу своїй дружині і суспільству, хто до цього причетний», - підкреслив депутат.

Подробиці дізнавайтесь у сьогоднішньому ефірі програми «Надзвичайні новини» з Костянтином Стогнієм на телеканалі ICTV о 19.20.

Нагадаємо, що у справі про вбивство 3-річного сина депутата Київської облради В'ячеслава Соболєва 2 грудня було затримано двох чоловіків. Обидва пішли добровольцями на війну у 2017 році, служили у батальйоні «Аратта». Андрій Лаврега з позивним «Тихий» на Донбасі був снайпером, три роки просидів в окопах. На війну пішов ще у 17 років. 7 місяців тому пішов з батальйону і повернувся до цивільного життя. Другий затриманий – 18-річний Євген Семенов. Він родом з Одещини і навчався в Одеському морехідному училищі. Вбивство 3-річного хлопчика сталося за кілька хвилин після того, як родина Соболєвих від’їхала від ресторану «Маріо», власником якого є політик. В результаті обстрілу позашляховика Range Rover куля влучила в сина Соболєва. Дитина померла у «швидкій» дорогою до лікарні. За даними слідства, зловмисники відкрили вогонь із кімнати хостелу, який винайняли напередодні. Постріл було виконано з карабіна калібром 7,62 міліметра.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення