"Собаці не пощастило з господарем": міністр Малюська шокував заявою про продаж собак Мін'юстом

20 травня з'явилася інформація про те, що Мін'юст продає з аукціонів собак нібито за борги. Сьогодні міністр юстиції Денис Малюська заявив, що це маніпуляція і не йдеться про продаж за борги.

"Собака за борги" вчора стала однією з топновин та топманіпуляцій. Цьому конкретному собаці не пощастило з господарями і з характером. Результат - покусані звичайні перехожі, власник оштрафований постановою Краснолиманського міського суду Донецької області і цією ж постановою суд постановив цю собаку конфіскувати. Мова не йде про продаж за борги", - пояснив Малюська і прикріпив фото собаки до допису.

Крім того, мініст заявив, якщо нових нормальних господарів не з‘явиться, то він викупить цю собаку на аукціоні сам і віддасть на перевиховання/навчання.

За його словами, Мін'юст має виконувати рішення суду і відбирати тварин у їхніх господарів: "Часто це йде на користь тваринам, яких забирають від неналежного утримання".

Українці шоковані такою заявою міністра. Адже проводиться не перший аукціон з продажу цієї собаки, а господарів так йому і не знайшли.

Зазначимо, що на сайті системи електронних торгів арештованим майном пропонується лот "Собака породи "Піт-бультер'єр" 2015 року народження". Стартова ціна - 112,5 гривень.

В інформації до лота вказується, що собака продається як "арештоване майно боржника". Однак міністр Денис Малюська заявив, що це лише термінологія закону.

У самій постанові суду, яку надав сам міністр Малюська вказується, що собака конфіскована як потенційно небезпечна порода "Піт-бультер'єр".

Зазначимо, що собаку заарештували разом з майном боржника в 2019 році Лиманським міськвідділом виконавчої служби в Донецькій області. Стартова ціна собаки - 112,5 гривень, але поки ніхто не залишив заявку на участь в торгах. При цьому невідомо, в яких умовах весь цей час утримували тварину.

Крім того, 25 травня запланований ще один аукціон, де хочуть продати собаку породи східноєвропейська вівчарка. Її конфіскували в березні 2020 року в місті Хмельницький. Її стартова ціна - 1 300 гривень, але претендентів на покупку поки також немає.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення