Стогній відреагував на погроми в США зворушливою історією про дітей

Ведучий програми «Надзвичайні новини» Костянтин Стогній поділився зворушливою історією дружби своєї доньки і маленького темношкірого хлопчика. Таким чином, журналіст провів паралелі з протестами, які охопили США і Європу після вбивства поліцейськими афроамериканця, і прямо натякнув на те, що людяність не розрізняє колір шкіри.

Ця історія сталася в Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Стогній згадує, що за час відпочинку біля океану до них щодня навідувався хлопчик з місцевих фавел, ровесник однієї з дочок телеведучого. Він здалеку спостерігав, як грають діти, але не наважувався підійти. Він був дуже боязким, соромився на пропозицію пригоститися морозивом чи печивом. В один із днів до українських туристів прийшла і мама хлопчика, попросивши дозволу у батька, щоб діти пограли. Так і зав'язалася дружба.

«У вихідний день з'явилася його мама. Несміливо ховаючись за її спиною, він наблизився до нашого лежаку. Зупинившись метрах в п'яти, мама запитала, чи ми не проти того, щоб Регор дав Каті свою дошку для катання по хвилях. Я захвилювався, але стверджувально кивнув. Хлопчисько скоротив відстань на пару кроків. Через годину ще на пару. І до кінця дня вже осмілів до того, що заговорив з Катею на португальському. А далі понеслося: дитячий нестримний сміх, спільний похід за морозивом і найчистіші лежаки на пляжі, зайняті Регором для нас ще зі світанку. І тим не менше, перш ніж наблизитися до дітей, він складав долоньки, як в молитві і питав дозволу. За своїм вихованням і культурою цей маленький мешканець нетрів міг би дати фору будь-якому однолітку з «освіченої Європи»!», - пише в своєму Facebook Костянтин Стогній.

Стогній згадує, що споглядаючи гру дітей думав про те, які різні шляхи їм вже підготувала доля. А разом з тим, які вони ще однакові і не зіпсовані жорстоким життям і підлою політикою, і хотілося б, щоб люди навчилися дружити, як Катя і Регор.

Продовження цієї історії не буде, зауважив в коментарі журналіст, оскільки закінчилася вона гірко.

«Через два роки, коли ми знімали сюжет про заворушення в фавелі Росінья, я дізнався, що брата Регора застрелили в місцевих розбірках», - розповів Стогній.

Нагадаємо, що раніше журналіст розповідав про масштабну поліцейську операцію в фавелі Росінья на півдні Ріо-де-Жанейро. Справа в тому, що ця територія з населенням понад 100 тисяч осіб протягом десятиліть перебувала під контролем бандитських угруповань. Тому дана операція була частиною кампанії бразильської влади щодо забезпечення безпеки. Ще три роки тому, до сьогоднішніх масштабних акцій за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, Стогній зазначав: при тому рівні злочинності, який в Україні, силовикам варто їздити переймати досвід операцій в Бразилію.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення