У Британії вчені почали тестувати на людях вакцину від COVID-19

Вчені у Британії починають клінічне випробування вакцини від COVID-19 на людях. Про це повідомляє прес-служба Імперського коледжу Лондона.

Для участі в дослідженні відібрали 300 добровольців у віці від 18 до 70 років. Їм введуть по дві дози вакцини. Якщо імунна система випробовуваних відреагує позитивно, кількість здорових добровольців збільшать ще на 6 тисяч.

Вчені кажуть, що вакцина не містить ослабленої форми коронавірусу, а складається із синтетичних ланцюжків його генетичного коду.

Відзначається також, що попередні випробування препарату на тваринах довели його безпечність і обнадійливі ознаки ефективності.

Розробка вакцини проводилася коштами в 41 млн фунтів, виділеними урядом Великобританії. Це буде перше випробування нової технології самопосилюваної РНК, яка може революціонізувати розробку вакцин і дозволить вченим швидше реагувати на виникаючі захворювання.

"З наукової точки зору, нові технології означають, що ми змогли перейти на потенційну вакцину з безпрецедентною швидкістю. Ми змогли виготовити вакцину з нуля і довести її до випробування на людях всього за кілька місяців - від коду до кандидата - чого ніколи не було раніше з такою вакциною. Якщо наш підхід спрацює, а вакцина забезпечить ефективний захист від хвороб, це може докорінно змінити нашу реакцію на спалахи захворювань в майбутньому", - сказала головна дослідниця у випробуванні вакцини від COVID-19 доктор Катріна Поллок.

Дослідники інформують, що на першому етапі будуть оцінювати безпеку і шукатимуть оптимальну дозу вакцини на 15 здорових добровольцях у віці 18-45 років. Перший учасник отримає дуже низьку частку вакцини, після цього команда буде збільшувати її на наступних добровольцях. Друга підвищена доза буде вводитися через чотири тижні після першої. Вчені сподіваються, що повноцінна вакцина буде готова до весни 2021.

Раніше повідомляли, що у Китаї виявлений новий коронавірус.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення