У Японії вбили колишнього прем'єр-міністра Сіндзо Абе: подробиці, відео моменту стрілянини і затримання убивці

Колишній прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе помер після того, як на нього було скоєно замах, повідомив телеканал NHK.

Абе виступав на мітингу біля вокзалу Нари, що на заході країни, з промовою на підтримку кандидата від його партії на виборах верхньої палати парламенту Японії. Вибори відбудуться в неділю. Нападник вистрілив у політика кілька разів.

"Він виступав із промовою, і ззаду підійшов чоловік. Перший постріл пролунав так, ніби це був іграшковий пістолет. Він не впав, тільки був гучний звук. Другий постріл було краще видно, видно було спалах і дим", - розповіла очевидиця замаху на вбивство.

Абе був госпіталізований, у нього була зупинка серця. 67-річний політик помер у лікарні медичного університету Нари.

Лікар, який намагався врятувати Абе, розповів, що медики боролися за його життя чотири з половиною години, намагаючись зупинити кровотечу. Йому перелили понад 100 пакетів донорської крові, інформує BBC.

Влада підтвердила, що одна з куль потрапила в правий бік шиї і що в Абе почалася підшкірна кровотеча в грудях.

Поки незрозуміло, чи обидві кулі потрапили в Абе, чи тільки одна - в область шиї. Оголошуючи про смерть Абе, лікар зазначив, що куль не було знайдено.

За підозрою в замаху на вбивство затримано 41-річного чоловіка. Відомо, що він служив у морських силах самооборони у 2000-х роках протягом трьох років. Затриманий заявив, що незадоволений політикою Абе та ним самим і тому збирався його вбити.

На місці нападу було знайдено неідентифіковану зброю. Швидше за все, убивця зібрав її сам. На фотографіях, зроблених під час затримання підозрюваного, можна побачити щось схоже на саморобну двоствольну рушницю.

Уперше Сіндзо Абе очолив уряд Японії у вересні 2006 року. Через рік він подав у відставку за станом здоров'я. Його знову переобрали на пост прем'єра в грудні 2012 року. У серпні 2020 року Абе знову оголосив про складання повноважень за станом здоров'я.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення