У Єревані дійшло до сутичок із поліцією: що відомо про антиурядові протести і до чого тут вбита вагітна жінка (відео)

Сьогодні з самого ранку вірменська опозиція відновила акції протесту в Єревані, вимагаючи відставки прем'єр-міністра Нікола Пашиняна. Акції непокори проходять з перекриттям руху транспорту на центральних вулицях столиці Вірменії - учасники опозиційного руху вивозять на дорогу контейнери для сміття. Поліція вже розпочала затримання активістів.

Опозиція стверджує, що нинішній вірменський уряд має намір піти на поступки Азербайджану щодо Нагірного Карабаху. Цим вона пояснює необхідність усунення Пашиняна від влади шляхом громадського тиску. Представники влади відкидають вимогу опозиції про відставку Пашиняна, не враховуючи, що вона користується підтримкою у широких верств населення.

Напередодні було затримано на кілька годин понад 200 демонстрантів, повідомляє вірменська служба "Радіо Свободи". Опозиція заявила про насильство, яке застосовується щодо учасників акцій громадянської непокори.

Про початок вуличних акцій заявив блок "Вірменія". Привід для протестів – економічна ситуація, погана боєздатність армії. Також люди виходили на вулиці тиждень тому, коли кортеж Пашиняна на смерть збив вагітну жінку, яка переходила вулицю.

Нагадаємо, що ще наприкінці березня Вірменія звинуватила Азербайджан у наступі в Карабаху і попросила допомоги "миротворців РФ". Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Москва перекинула частину "миротворчого" контингенту з Нагірного Карабаху (Азербайджан) в Україну.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення