У Києві школярки намагалися вчинити самогубство після наказу в соцмережах (відео)

 44.ua

У Києві поліція врятувала від самогубства підлітків, яким давали "завдання" адміністратори груп смерті в соціальних мережах. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацполиції Києва.

"З'ясувалося, що дівчинка за кілька годин до цього вимкнула телефон, видалила свій профіль у соціальній мережі, проте під час перевірки ми виявили, що вона була учасником кількох груп смерті", зокрема, групи "Синій кіт", що пропагують культ насильства і жорстокості, і читала книгу про самогубство", - розповів начальник Головного управління Національної поліції р. в Києві Андрій Крищенко

Неповнолітню знайшли на останньому, 16 поверсі багатоповерхівки з ознаками переохолодження та порізами рук. Неподалік також виявили навушники і ще одну записку, в якій вона написала своє останнє бажання.

“В цей вечір вона з подругою повинні були виконати останнє завдання - покінчити з життям, стрибнувши з багатоповерхівки або шляхом повішення. Разом вони піднялися на верхній поверх, одна зі школярок злякалася і пішла. Саме її спочатку поліцейські розшукали, яким вона розповіла, де може бути її подруга", - додали в прес-служби Нацполиції.

Дівчинці одразу викликали машину швидкої допомоги. Під час огляду у неї виявили як нові, так і застарілі порізи (написи і малюнки на руках і ногах. Зараз з обома дівчатами працюють правоохоронці і психологи.

За фактом доведення дівчинки до самогубства розпочато кримінальне провадження. Для встановлення фігурантів злочину залучили працівників кіберполіції. Зловмисникам, які штовхають дітей до самогубства, загрожує до десяти років ув'язнення

Нагадаємо, як стало відомо, на групах смерті, через які вмирають українські діти, злочинці заробляють гроші

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення