У Німеччині оголосили про введення жорсткого карантину

У Німеччині оголосили про введення жорсткого карантину з середи, 16 грудня, для боротьби з пандемією коронавірусу. Суворі обмеження будуть діяти до 10 січня. Ситуація в країні вкрай серйозна, пише РИА Новости.

"Вірус як і раніше тримає нас під контролем. Тому, починаючи з середи, наше громадське і приватне життя буде обмежене більш жорстко, ніж будь-коли в історії Федеративної Республіки Німеччини. Ситуація жахлива. Тисячі смертей за тиждень і інфекція, яка загрожує вийти з-під контролю - ми не можемо уникнути радикальних заходів", - заявив президент Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Він зазначив, що майбутні свята, Різдво і Новий рік, пройдуть інакше, ніж сподівалася влада і сподівалися громадяни.

Майбутній карантин Штайнмаєр назвав "обтяжливим часом для багатьох людей".

Також він зізнався, що суворі обмеження стануть серйозною загрозою для економіки країни, проте "основна мета повинна полягати в тому, щоб якнайшвидше знизити кількість інфікованих, а потім утримувати його на низькому рівні".

Штайнмаєр додав, що в грудні влада схвалить вакцини і вже створюються перші центри, де можна буде вакцинуватися. Щеплення від COVID-19 почнуть робити на початку 2021 року.

З середи в Німеччині буде закрито практично все, крім продуктових магазинів, аптек, оптик. Зустрічі допускаються в групах не більше п'яти осіб. Землі мають право посилити ці заходи в разі стрімкого зростання інфікування в регіонах.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення