У Німеччині почастішали кібератаки на урядові мережі

 Bild

Кібератаки на державні структури Німеччини стають все більш винахідливими та ефективними. Про це повідомив глава Федерального відомства з безпеки в сфері інформаційної техніки (BSI) Арне Шенбом.

За словами Шенбома, "сьогодні напади на мережі стали більш точними і націленими на певні установи, наприклад на бундестаг". Як зазначив глава Федерального відомства з безпеки в сфері інформаційної техніки ФРН, його відомство щодня фіксує по 20 спроб злому урядової мережі. При цьому її «не зламав поки жоден хакер".

За словами Шенбома, число кібератак як на приватні мережі, так і на ті, що належать установам, величезна. Так, кількість спроб злому мережі концерну Volkswagen досягає шести тясяч в день. Відповідно до проведеного агентством dpa опитування, деякі федеральні землі Німеччини вже зміцнили захист своїх внутрішніх мереж, щоб уникнути нападів хакерів і захистити себе від терористичних загроз. Крім того, в боротьбі з кіберзлочинами німецька влада збільшили штат юристів, слідчих і IT-експертів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення