У Німеччині судять убивць українських баскетболістів, які вигукували антиукраїнські гасла і різали їх

У Німеччині розпочався суд у справі про вбивство в Оберхаузені двох молодих українських баскетболістів — Володимира Єрмакова й Артема Козаченка.

Слідство звинувачує у вбивстві чотирьох підлітків віком від 14 до 16 років. Двоє з них є громадянами Німеччини, а інші — громадяни Сирії. Вони вигукували антиукраїнські гасла, після чого почали наносити ножові удари 17-річному Володимиру та 18-річному Артему.

Володимир Єрмаков

Артем Козаченко

Німецьке видання Focus пише, що підозрювані, яким 14 та 15 років, раніше вже потрапляли в поле зору правоохоронців. Зокрема, школяр Мерт В. німецько-турецького походження причетний до десяти пограбувань, двох крадіжок, одного випадку сексуальних домагань, а також до двох злочинів, пов'язаних з наркотиками. Його спільник, німецький грек Іліас Г., причетний до чотирьох пограбувань та двічі фігурував у справі про нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Двоє підлітків з Сирії також мають на рахунку понад 20 пограбувань, напади, випадки сексуальних домагань, а також опір поліції.

Очікується, що вирок підозрюваним винесуть до 21 листопада.

Раніше також стало відомо, що У Німеччині знову вбили українця: у притулку для біженців знайшли мертвим 46-річного чоловіка.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення