У справі про стрілянину в Княжичах фігурує начальник поліції Києва

 Громадське.ТВ

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко фігурує у кримінальній справі про стрілянину у Княжичах, де загинули п’ятеро правоохоронців. Про це в інтерв’ю Громадському розповів глава Національної поліції Сергій Князєв.

На питання журналістів, чи був причетний Крищенко до планування спецоперації у Княжичах, Князєв відповів: «Він керував поліцією у той час, коли відбувалась ця спецоперація. Його дії чи бездіяльність також є об’єктом дослідження кримінальної справи».

Водночас, він відмовився розповідати про результати службового розслідування щодо Княжичів.

«Службове розслідування носило елементи агентурно- оперативної роботи з грифом таємно. Я вам скажу, і піду до прокурора писати явку з повинною за розголошення таємної інформації», — сказав Князєв.

Нагадаємо, що уночі 4 грудня 2016 року в селищі Княжичі Київської області в результаті перестрілки між співробітниками Служби держохорони і поліції загинуло 5 осіб: двоє співробітників поліції охорони, двоє оперативників і один співробітник спецназу КОРД. Тоді ж в.о. голови Нацполіціі Вадим Троян заявив, що в Княжичах проходила спецоперація з викриття небезпечного угруповання, причетного до розбоїв і грабежів, в яку входили особи, "які мають відношення до правоохоронних органів". Місцеві жителі водночас заявили, що правоохоронці замішані в обкраданні їх будинків.

Як зазначив автор проекту "Надзвичайні новини" Костянтин Стогній, в офіційних повідомленнях про перестрілку в Княжичах Київської області є ряд неузгоджень.

Більше про це читайте в матеріалі "Журналіст-криміналіст: Розстріл у Княжичах - це операція зачистки".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення