В Алмати силовики застрелили 11-річну дитину: з’явились подробиці та відео

Під час перестрілки в Алмати загинула дитина. Уповноважена з прав дитини в Казахстані Аружан Саїн підтвердила, що це сталось 5 січня. Найімовірніше, дитину вбили під час нічного штурму міста. Про це повідомляє Readovka.

Станом на зараз у центрі міста не припиняється стрілянина, інтернет у Казахстані знову відключено. Цього разу він пропрацював у країні трохи довше, ніж сім годин.

Також відомо, що від вогнепального поранення постраждав 15-річний підліток. Його підстрелили 7 січня, коли він разом із батьком їхав у авто. Машину розстріляли радикали.

"5 січня батьки прогулювалися зі своїми дітьми, коли пролунав постріл, який став для 11-річного казахстанця фатальним. 7 січня до однієї з дитячих лікарень Алмати з тяжкими вогнепальними пораненнями було доставлено 15-річного підлітка, лікарі борються за його життя. В одній із дорослих лікарень знаходиться його батько", — розповіла Уповноважена з прав дитини в Казахстані Аружан Саїн.

Цілком можливо, що йдеться про дитину, яка зображена на цьому відео. Раніше журналісти припускали, що на кадрах - труп жінки або дитини.

"Виразно видно постать людини, що лежить, невеликої комплекції - жінки чи дитини. І все це під акомпанемент безладної стрілянини казахстанських військ, що входять до Алмати", - писали журналісти 5 січня.

Вони повідомляли, що казахстанські силовики, які почали штурмувати Алмати, відкривали вогонь по всіх цілях, що рухались, тому люди розбігались хто куди.

Станом на сьогодні у центрі Алмати продовжують стріляти.

Більше про те, що відбувається у Казахстані, читайте у публікації "Надзвичайних новин" "Багато трупів, їх не прибирають": президент Казахстана наказав військовим вбивати без попередження (з'явилось відео)

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення