В Одесі електромонтерів почали вчити на окулярах віртуальної реальності​

В Одесі електромонтери оперативно-виїзних бригад тренуватимуться працювати з обладнанням електричних підстанцій у віртуальній реальності. Перше навчання з використанням VR-тренажеру вже пройшли співробітники ДТЕК Одеські електромережі.

Наголошується, що головне завдання, яке мають виконати електромонтери на тренажері, це безпечно та швидко перемкнути обладнання. У реальному житті від таких дій залежить здоров’я та життя працівників.

Електромонтерам достатньо надіти окуляри віртуальної реальності, щоб зануритися в змодельоване виробниче середовище, максимально схоже з реальністю, в тому числі і в масштабі. Відчуття повної присутності у віртуальному світі дає відеозображення на 360 градусів. Програма фіксує дотримання вимог охорони праці та виробничої безпеки, правильне застосування засобів індивідуального захисту, використання розпорядчих та вказівних знаків.

Окуляри віртуальної реальності, що використовують в центрі підготовки та навчання персоналу компанії, відтворюють модель двотрансформаторній підстанції «Ялта 110/35/10». Фахівець вивчає теорію та віртуально виконує понад 50 перемикань під час ремонту та введення підстанції в роботу. Все, як в житті — взаємодія з устаткуванням, виконання необхідних операцій. Віртуальний учитель на прикладі показує, як потрібно виконати завдання.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення