В СБУ бачать перспективу звільнення заручників, яких тримають в "ДНР/ЛНР"

Українська сторона підтверджує готовність до обміну з "ДНР" та "ЛНР" в форматі "всіх на всіх". Про це заявив радник глави Служби безпеки України Юрій Тандіт і зазначає, що в цьому напрямку є певний прогрес.

"3 серпня в Мінську ми підтвердили, що готові до обміну всіх на всіх. І ми готуємося", - сказав він журналістам у понеділок у Києві.

Радник глави СБУ нагадав, що коли перший раз була досягнута домовленість про формулу обміну "всіх на всіх", українська сторона звільнила 222 людини, бойовики ж звільнили 150 осіб.

"Ті контакти, які у нас були налагоджені ще 2 роки тому, зараз відновлюються. І ми бачимо перспективу звільнення заручників", - заявив він.

Тандіт нагадав, що представники "ДНР / ЛНР" в ході останнього засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську підтвердили дані про місцезнаходження 45 громадян, яких утримують на непідконтрольних владі України територіях Донбасу. Разом з тим, за даними української сторони, в заручниках у бойовиків знаходиться 107 українців. Крім того, додав він, 9 громадян України незаконно утримуються в Росії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення