В Україні виявили випадок штаму Омікрон: перший пацієнт раніше хворів на коронавірус

 УНН

Перший в Україні пацієнт, у якого виявили штам Omicron, раніше вже хворів коронавірусом. Про це розповіла головний інфекціоніст, заслужений лікар Ольга Голубовська.

"Варіант Omicron виявили у пацієнта, що знаходиться на лікуванні в клініці "Оберіг", завдяки правильно зібраному епідеміологічному анамнезу. Цей пацієнт вже раніше хворів коронавірусною інфекцією десь кілька місяців тому, а зараз він приїхав з ОАЕ і знову у нього підвищилася температура тіла до досить високих цифр, знову він захворів, але сам перебіг захворювання у нього не важкий і він знаходиться під наглядом, хоча виписався вже зі стаціонару. Йому дані рекомендації і будемо спостерігати чим все це закінчиться", - розповіла Голубовська.

Інфекціоніст зазначила, що це звичайно ж не перший випадок Omicron в Україні, але панікувати не варто. Лікарі вже бачать, як починають хворіти пацієнти по другому разу, і це зрозуміло, тому що Omicron ще більше заразний, ніж Delta.

"Цей варіант поки що не показує більш важкі випадки захворювання. Навпаки, поки що всі випадки досить не важкі. Ми бачимо на сьогоднішній день як пацієнти, які мають, високі титри антитіл, особливо коли поствакцинальних антитіл, дуже високі титри по кілька тисяч, проте теж хворіють, але боліють поки не важко. Ми дуже сподіваємося, що так воно далі і буде, якщо не відбудеться якихось спонтанних мутацій", - зазначила Голубовська.

Раніше повідомлялось, що в Україні виявлено грип, якого людство давно не бачило через коронавірусну інфекцію, яка витіснила на певний час звичайний грип. Імунологи попереджають, що нові штами грипу більш агресивні та пробивають ізоляційні протипандемічні заходи. У групі ризику опиняться в першу чергу діти.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення