Вбивство 3-річного хлопчика у Києві: стало відомо, хто погрожує дружині Соболєва

Інні Соболєвій, 3-річного сина якої застрелили в автомобілі на розі вулиць Тарасівської та Льва Толстого, надходять погрози від Михайла Іванюка. Це колишній співробітник СБУ, який пішов служити у батальйон «Азов». Іванюк фігурував у списку підозрюваних у вбивстві дитини і замаху на життя політика і ресторатора Вʼячеслава Соболєва. Цей список депутат Київської облради озвучив після засідання суду 4 грудня.

У інтерв’ю Страна.ua Інна Соболєва розповіла, що ввечері того дня, коли поховали сина, вона зателефонувала Іванюку.

«Я сказала йому, що добре знаю його дружину. Добре знаю його прекрасних дітей. Я була присутня на хрестинах його сина. Сказала, що нехай Господь їх береже, а він нехай задумається над своїм життям. І що йому нічого не зійде з рук. Я цього не дозволю. Сказала я ці слова в більш грубій формі, але не хочу говорити це на публіку», - розповідає Соболєва.

Про Іванюка як людину вона каже наступне: «Це людина без честі і без слова. Так, в «Азові» є дуже багато порядних людей, патріотів, які воюють за нашу країну, але не Іванюк. Для нього немає сім'ї. Для нього немає дітей. Тільки гроші мають значення».

У свою чергу Іванюк після її дзвінка спочатку злякався, а потім прийняв тактику в стилі «найкращий захист – це напад».

«Він дуже сильно злякався. Мені відомо, що ця людина найняла адвокатів. Ці адвокати почали мені писати листи з погрозами. Іванюк почав бігати і збирати довідки про те, що він контужений, що у нього щось не те з головою. Він найняв людину, щоб готуватися до проходження детектора», - розповідає дружина політика.

На уточнююче запитання, про які загрози йдеться, Соболєва уточнила: «Після наших заяв і розголосу в ЗМІ почали надходити листи і повідомлення зі словами: «Після ваших заяв ми готові на будь-які дії, ми готові до будь-якого формату». Ми написали з цього приводу звернення до ГПУ. Чекаємо реакції».

Вʼячеслав Соболєв розповів про власне розслідування вбивства 3-річного сина

Нагадаємо, що у справі про вбивство 3-річного сина депутата Київської облради В'ячеслава Соболєва 2 грудня було затримано двох чоловіків. Обидва пішли добровольцями на війну у 2017 році, служили у батальйоні «Аратта». Андрій Лаврега з позивним «Тихий» на Донбасі був снайпером, три роки просидів в окопах. На війну пішов ще у 17 років. 7 місяців тому пішов з батальйону і повернувся до цивільного життя. Другий затриманий – 18-річний Євген Семенов. Він родом з Одещини і навчався в Одеському морехідному училищі. Вбивство 3-річного хлопчика сталося за кілька хвилин після того, як родина Соболєвих від’їхала від ресторану «Маріо», власником якого є політик. В результаті обстрілу позашляховика Range Rover куля влучила в сина Соболєва. Дитина померла у «швидкій» дорогою до лікарні. За даними слідства, зловмисники відкрили вогонь із кімнати хостелу, який винайняли напередодні. Постріл було виконано з карабіна калібром 7,62 міліметра.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення