Вчені назвали нову групу ризику COVID-19

Статистично доведено, що чоловіки частіше вмирають від коронавіруса, ніж жінки. Вчені з'ясували, чому так відбувається. У дослідженні взяли участь пацієнти з відділення інтенсивної терапії при Університетській клініці Гамбург-Еппендорф, що були виписані з лікарні або ж померли до 29 квітня 2020 року.

"Ми систематично аналізували статеві гормони, а також відповіді цитокінів та хемокінів у пацієнтів чоловічої та жіночої статі з лабораторно підтвердженою інфекцією SARS-CoV-2 при надходженні в лікарню", - говорять учені.

Результати дослідження показали, що переважна більшість пацієнтів з COVID-19 чоловічої статі мали низький рівень тестостерону (68,6%) та низький рівень дигідротестостерону (48,6%). Для довідки: як у чоловіків, так і у жінок близько 5% тестостерону перетворюється в дигідротестостерон (ДГТ), що в 2-3 рази ефективніше тестостерону.

А ось у жінок, навпаки, підвищений рівень тестостерону (60%) без зміни рівня дигідротестостерону є ризикованим для ускладнень від коронавірусу.

При цьому, зазначають вчені, всі померлі, крім проблем з тестостероном, мали супутні захворювання, такі як гіпертонія, хронічні захворювання серця, діабет і рак.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення