Вибух у багатоповерхівці в Новій Одесі: кількість жертв продовжує зростати (відео)

З-під завалу на місці вибуху в будинку в Новій Одесі на Миколаївщині рятувальники дістали друге тіло загиблої особи. Про це повідомляє ДСНС.

"Унаслідок вибуху загинуло 2 особи (о 16:46 та о 23:25 підрозділами ДСНС вилучено тіла з-під завалу)", — йдеться в повідомленні.

Про першу загиблу жінку стало відомо вчора близько 17:00. Її тіло виявили рятувальники у квартирі на 4 поверсі, коли за допомогою крана вели аварійно-рятувальні роботи.

За інформацією ДСНС, постраждали три особи. Одного з потерпілих із переломом передпліччя госпіталізували, двоє перебувають у шоковому стані, після обстеження вони від госпіталізації відмовилися. Також уточнюється, що з будинку проведено евакуацію 54 осіб.

"Місцевими органами влади надається допомога постраждалим мешканцям (на даний час з 30 відселених квартир будинку в готелі виявив бажання поселитися 1 мешканець, всі інші тимчасово будуть перебувати у родичів та знайомих)", - додали у ДСНС.

На даний час підрозділами ДСНС із залученням важкої інженерної техніки (2 крани) продовжуються роботи по демонтажу зруйнованих елементів конструкцій будинку та пошуку можливої заблокованої особи із залученням кінологічної групи.

У свою чергу у Миколаївській ОДА повідомляють про третю жертву. Від зупинки серця на фоні серцево-судинної недостатності помер літній чоловік, якого евакуювали із сусіднього під'їзду.

Нагадаємо, що 27 листопада о 9:20 у місті Нова Одеса (Миколаївщина) в п’ятиповерховому житловому будинку стався вибух, внаслідок чого зруйновано дві квартири на 4 та дві квартири на 5 поверхах. Попередньо, був вибух побутового газу на 5-у поверсі.

На місці розгорнуто два намети ДСНС (намет пункту обігріву та відпочинку для особового складу і штаб з ліквідації) та намет Червоного Хреста (забезпечують харчування). Нацполіцією організовано охорону громадської безпеки та недопущення мародерства.

За фактом вибуху у п’ятиповерховому житловому будинку в Новій Одесі поліція відкрила кримінальне провадження, повідомили у Відділі комунікації поліції Миколаївської області.

Подію кваліфіковано за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки, що спричинило загибель людей".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення