Вибухи у Нікополі: це не приватна трагедія, це вирок системі - журналіст

Автор програми "Надзвичайні новини" Костянтин Стогній вже рік як не може добитися в суді встановлення істини у справі про захист честі і гідності. Ще в грудні минулого року він подав позов до Антону Геращенко про визнання недостовірною та спростування інформації. З того моменту відповідач раз у раз ігнорує засідання суду, хоча справа елементарна: для винесення рішення судом необхідно запросити документ в архіві МВС. Про це журналіст написав на своїй сторінці у Фейсбук

"А Президент, взагалі, розуміє, що в країні немає правоохоронної і судової системи ?! І що подія в суді Нікополя - це не приватна трагедія. Це вирок системі! І я висловлюю не просто пафосні слова або чиюсь думку. Ні. Я роблю цей висновок на підставі особистого досвіду і ретельних спостережень за елементарним судовим процесом. У Печерському суді Києва вже рік триває тяганина по встановленню брехливості / правдивості публічної заяви члена Колегії МВС, нардепа О. Геращенко про те, що я, К.Стогній, під час Майдану служив в МВС під керівництвом міністра Захарченко. Справа, здавалося б, елементарна: дайте запит до архіву МВС - і стане зрозуміло, що Стогній К.П задовго до Майдану пішов з державної служби. І що Геращенко- брудний брехун.

... Але ні. В країні реформованих судів і правоохоронних органів - це непосильне завдання! Нагадую: вже цілий РІК Печерський суд не може встановити істину! Чому? Виберіть самі собі на вибір: корупція, продажність або адміністративний тиск влади. І за великим рахунком, все що б ви не вибрали, не має ніякого значення. Має значення лише, то що в елементарній справі публічних людей судові позови можуть тривати роками. Тому, коли простий громадянин, якщо захоче домогтися у держави справедливості, повинен чітко розуміти на що він прирікає себе і свою сім'ю. Адже позови до суду тепер платні. І куди йти людині шукати Правди ?! Робити так, як убитий горем батько, в Нікополі? Поганий сценарій! Але чи є кращий .. сподіваюся, що так. Спробую сам пройти весь цей «ацкий пекло» і довести / спростувати, що є ще примарний правовий шлях.

А поки що боягузливий брехун Геращенко в черговий раз, без поважної причини, не з'явився в суд. Засідання Печерського суду по встановленню служив / не служив Стогній до / в 2014р. переноситься на 12 січня 2018 р. Мдаа ... пішов ДРУГИЙ РІК цієї складної і заплутаної справи в історії сучасної України", - йдеться у повідомленні

Нагадаємо, що в грудні 2016- го в ефірі програми "Шустер. Live" нардеп Геращенко заявив, що Стогній був прес-секретарем "колишнього міністра внутрішніх справ Захарченка, який рано чи пізно буде притягнутий до кримінальної відповідальності за злочини проти Майдану". Однак ця інформація не відповідає дійсності, оскільки Стогній К.П звільнився з МВС ще задовго до подій на Євромайдані, і ніколи не був прес-секретарем глави МВС Захарченко.

Після цькування Геращенко Стогній зазначав, що журналісти "Надзвичайна новин" відчувають тиск за те, що першими серйозно зайнялися темою розстрілу в Княжичах.

Щодо резонансної справи у Нікопольському суді, напередодні повідомлялось про те, що чоловік, який влаштував вибухи під час засідання, виявився постраждалою стороною.

"Це був батько померлого під час обстрілу автомобіля в Нікополі у 2016 році… Суд переносили на наступний день у зв’язку з неявкою адвоката", – повідомила речниця Головного управління Національної поліції у Дніпропетровської області Ганна Старчевська.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення