Відомий журналіст розповів, як патріотизм виїдає гроші з держбюджету

Українській державі треба припинити порочну практику годувати з народного бюджету письменників-нездар, які під патріотичними гаслами отримують дотації на друкування мотлоху. Про це на своїй сторінці у Facebook написав автор проекту "Надзвичайні новини" Костянтин Стогній, який нещодавно презентував свій новий пригодницький роман - вже третій пригодницький бестселер про загадкові і небезпечні подорожі українського журналіста Віктора Лаврова.

"Мій "Секретний код смерті" продовжує розкуповуватися у магазинах і в інтернеті. Там більше патріотизму і архівних матеріалів про справжніх українських героїв, ніж в десятці тих книг, що написані за державним замовленням. Я на свої книги ані копійки не взяв у держави і вже вийшов в плюс", - резюмує письменник.

Він також поділився роздумами про те, чому сучасна українська література не користується попитом:

"Побачив цю фотку з однієї з презентацій моєї книги. І ось що подумалося... Коли чую це ниття, про засилля іноземної літератури, у мене виникає зубний біль. Ну, так письменники хренові - пишіть краще іноземців - і буде вам щастя! А державі треба припинити порочну практику з народного бюджету годувати нездар, що під патріотичними гаслами отримують дотації на друкування мотлоху. Скоріш за все, треба залишити на дотації академічну, наукову та дитячу літературу. Про дитячу, правда, не впевнений. А то спочатку вибивають замовлення під патріотичну тему, потім освоюють народні гроші і пишуть на замовлення книгу. Для кого?! Для самих себе! Адже, якщо для людей - то вони її куплять і повернуть вкладені гроші з лишком. А якщо не купують, то скільки не витрачай на її пропаганду - вона буде припадати пилом на полицях не затребуваною".

Як розповідав під час презентації нового роману автор, у книзі розповідається про його експедицію в Мексику. Журналіст розгадує загадки давніх цивілізацій, знайомиться з загадковими манускриптами зі справдженими пророцтвами, легендами і картами, та йде слідами реальних експедицій. Книга наповнена історіями з шаманами з племені майя. Стогній розповідає: "Шаманські практики - це дивовижні, незрозумілі речі, з якими довелося зіткнутися".

Більше читайте в матеріалі "Костянтин Стогній презентував пригодницький роман: екстремальні історії журналіста у Мексиці".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення