За Солошенко та Афанасьєвим вилітає президенський літак

 Страна

Президентський літак в аеропорту "Бориспіль" готовий вилетіти в Росію за Геннадієм Афанасьєвим (в 2014-му був затриманий в Криму) і Юрієм Солошенко (у РФ звинуватили у шпигунстві). Як повідомили джерела в аеропорту, зараз в терміналах оголошено підвищений рівень безпеки, літак готовий вилетіти в найближчі пару годин.

"Зараз до зльоту готові три літаки. Один з них відправиться в аеропорт "Внуково" в Москві. Перший - це літак авіакомпанії "Україна", який обслуговує Адміністрацію президента і особисто Петра Порошенка. Другий - це військовий літак, що належить Нацгвардії. Третій - це теж військовий літак, який належить Міністерству оборони. Найімовірніше, злетить перший, але, якщо раптом будуть якісь проблеми - може відправитися і будь-який з військових літаків", - повідомило нам джерело.

Нагадаємо, Геннадія Афанасьєва затримали в Криму в 2014 році разом з іншим фігурантом справи "кримських терористів" Олегом Сенцовым. Афанасьєва засудили до 7 років колонії.

Колишнього гендиректора держпідприємства "Виробниче об'єднання "Зоря" (Полтава) Юрія Солошенко російський суд визнав винним у шпигунстві та засудив до 6 років колонії.

Як повідомлялося, учасник тристоронньої контактної групи в Мінську Віктор Медведчук заявив, що затриманих українців Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенко, які знаходяться в російських в'язницях, можуть повернути на батьківщину в обмін на двох росіян, причетних до подій 2 травня 2014 року в Одесі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення