Зеленський зробив скандальну заяву про ринок землі

Президент України Володимир Зеленський заявив, що в законопроекті про ринок сільськогосподарської землі, який став приводом для масштабних мітингів, можуть зменшити максимально допустимий ліміт на володіння землею “в одні руки”.

Відповідну заяву Володимир Зеленський зробив в ході візиту в село Красна Слобідка Київської області.

Максимально допустимий ліміт на володіння землею можуть урізати до 10 тисяч гектарів (зараз у законопроекті міститься ліміт в 50 тисяч гектарів).

«Давайте до 10 тисяч гектарів розглядати в комітеті (мова про комітет ВР з питань аграрної політики), а володіння в розмірі до 50 тис. гектарів, потім до 20 тис. гектарів приберемо (із законопроекту — ред.)»

Він також зазначив, що після прийняття закону про земельну реформу почнеться підготовчий етап до повноцінного запуску ринку.

«Ринок може заробити тільки через рік, восени. Тому що повинна бути довга підготовка до продажу землі », - сказав президент.

Зеленський запевнив фермерів, що держава буде захищати власників землі від рейдерів.

Президент також додав, що робота аграрного комітету Ради має розблокувати і розглянути законопроекти про підтримку малих фермерів у 2020 році до кінця поточного року.

Нагадаємо, 17 листопада в Києві відбулися акції протесту проти прийняття у другому читанні законопроекту про запровадження ринку сільськогосподарської землі.

Біля будівлі Верховної Ради сталися сутички із застосуванням сльозогінного газу. У підсумку спецпідрозділу Нацполіції і Нацгвардії здійснили зачистку вулиці Грушевського в центрі Києва, на якій протестуючі проти відкриття ринку землі в Україні намагалися поставити військовий намет.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення