"Жодного кума не призначу": Зеленській різко відреагував на призначення "друзів" у владі

Президент України Володимир Зеленський заявив, що жодного "кума або військового друга" не призначив та ніколи не призначить на державні посади. Про це він повідомив на прес-конференції за підсумками свого президентства.

Говорячи про генпрокурора Ірину Венедиктову, він зазначив, що вона дійсно не працювала раніше в Генпрокуратурі, але має досвід і буде ефективною на своїй посаді.

"Ми запропонували людей, які були чисті, які не були раніше, наприклад, у Генеральній прокуратурі, тому Ірина Венедіктова стала її очільницею. Андрій Єрмак ( голова ОП – ред.) не має досвіду, як кінопродюсер, він завжди був досвіченим юристом, він має саме ту освіту (Єрмак закінчив інститут міжнародних відносин за спеціальністю "міжнародне право"), яка потрібна голові Офісу президента. Він не є моїм кумом, він – моя довірена особа", – зазначив Зеленський.

Крім того, Зеленський заявив, що вважає Івана Баканова найкращим головою СБУ в історії України.

"Іван Баканов нічого не боїться. Все, що в нього є було придбано до політичної кар’єри, ще багато років тому. Навіть ще до того як він став працювати в студії "Квартал 95". У нього був його будинок, в якому він живе. Ми дійсно товаришуємо, я дійсно поважаю порядну людину. Я знаю і ви це знаєте, що такого чесного і професійного…може чогось не вистачає…але за цей рік він показав, що такого чесного голови СБУ в Україні ніколи не було", – сказав президент.

Головні висловлювання президента України Володимира Зеленського читайте в матеріалі "Надзвичайних новин".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення