Будівельний скандал у Києві: торговельний центр побудували просто на теплотрасі (відео)

Скандальний торговельний центр, який зводять на столичній Борщагівці над станцією швидкісного трамвая "Кільцева дорога", доводить мешканців столиці до сказу.

Торговельний центр April City будують просто на проїжджій частині - бетонні колони вийшли за межі будівництва. Опори вкрали смугу руху автотранспорту з боку Кільцевої на повороті проспекту Леся Курбаса. Машинам не проїхати, пішоходи бояться ходити, а сусідні будинки тріщать по швах.

Починалося все як реконструкція трамвайної зупинки, яка тепер вже виросла до трьох поверхів. Дозвіл на зведення ТРЦ видали понад 10 років тому. Нинішня влада відповідальність перекладає на попередників. Досвідчені архітектори у свою чергу пояснюють, що порушені всі можливі норми.

"Справа в тому, шо там є підлог документів, недостовірні відомості. Все це єдина шахрайська схема - трансформація зупинки в ТРЦ. Закон чітко визначає, що є об’єкти транспортної інфраструктури, а є об’єкти комерційної торгівлі. І не можна на зупинці транспорту робити комерційний об’єкт", - пояснив Віктор Глеба, експерт з містобудування та архітектури.

Центр збудований просто на теплотрасі, яка на таке навантаження просто не розрахована. Якщо станеться аварійна ситуація - полагодити її буде неможливо. 250 тисяч населення залишаться без тепла, якщо це станеться в опалювальний сезон. Адже ніхто не буде розбирати ТРЦ, аби дістатись до теплоколектора.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення