Палять майно та грабують магазини: протести в США перетворилися на погроми (відео)

Протести проти свавілля поліції у США перетворилися на кримінальні погроми.

Все почалося із затримання. Патрульний поліцейський затримував афроамериканця Джорджа Флойда через фальшивий чек у магазині, але так придушив чоловіка, що той помер.

Трьох поліцейських, які спостерігали за екзекуцією, звільнили. Підозрюваного у вбивстві поліцейського - заарештували, але населення вже не вгамувати.

В Америці починається справжнє пекло. Вночі в Міннеаполісі спалахує масштабний протест, який переростає в бунти, погроми та мародерство. Люди палять поліцейські відділки, з яких вертольотами евакуюють правоохоронців.

Протест швидко перекидається на інші міста та штати. Бунтарі не просто висловлюють протест проти дії влади, вони грабують автосалони та магазини. З'являються перші жертви. Власник ломбарду розстріляв нападника під час самозахисту.

Нагадаємо, ведучий програми «Надзвичайні новини» Костянтин Стогній поділився зворушливою історією дружби своєї доньки і маленького темношкірого хлопчика. Таким чином, журналіст провів паралелі з протестами, які охопили США і Європу після вбивства поліцейськими афроамериканця, і прямо натякнув на те, що людяність не розрізняє колір шкіри.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення