Рейдери таки потрапили до квартири: справа "голосіївського стрільця" набирає нових обертів (відео)

Суд відправив Голосіївського стрільця Івана Мартинюка під цілодобовий домашній арешт. Чоловік погодився на ексклюзивне інтерв'ю "Надзвичайним новинам" і розповів багато нових деталей непростої історії боротьби за елітні квадратні метри.

Іван Мартинюк у липні 2021 року на Голосіївському проспекті, 58 у Києві відкрив стрілянину у багатоповерхівці і поранив трьох людей, після чого підпалив квартиру. Так він протистояв рейдерам, які зламували двері у його квартиру.

Однокімнатну 67-метрову квартиру у престижному київському ЖК Іван придбав ще 2008-го року у кредит. Коли банк несподівано збанкрутував, інвестори розгубилися. Іван - колишній фінансист. Він переконує, що не знав, кому перепродали його кредит, тож кілька років не платив. За цей час борг набіг до майже 1,5 млн грн. У вересні 2019-го Солом’янський суд виніс заочне рішення - стягнути з власника борг і виставити квадратні метри на електронні торги.

Захисникам Івана Мартинюка таки вдалося скасувати заочне рішення суду про стягнення боргу, але вже після того, як його реалізували на торгах. Цікаво, що спірний покупець вже встиг перепродати спірне майно, хоча його логіку важко зрозуміти. Адже на аукціоні він придбав квартиру за 2 млн 600 тис. грн, а от перепродав удвічі дешевше.

Вже через дві доби після того, як поліція затримала Івана, хтось встановив у спірному помешканні нові вхідні двері. Сусіди начебто не бачили, хто це зробив. Правоохоронці, які б мали забезпечити недоторканість спірної нерухомості, навіть не цікавилися.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення