Захищав своє житло: що відомо про стрілянину і підпал квартири у Києві, і до чого тут таємнича жінка (відео)

Сьогодні на Голосіївському проспекті, 58 чоловік відкрив стрілянину у багатоповерхівці і поранив двох людей, після чого підпалив квартиру. Штурм тривав близько двох годин.

Захищав своє житло: що відомо про стрілянину і підпал квартири у Києві, і до чого тут таємнича жінка (відео)

Стрілянина, підпал і штурм квартири

Як повідомили у Національній поліції, сьогодні близько 10-ї години у Києві екіпаж патрульних прибув на Голосіївській проспект на виклик щодо конфлікту у квартирі. На місці події власник помешкання здійснив постріл із мисливської рушниці у напрямку поліцейських. За наявною інформацією, поранені поліцейський та цивільна людина.

Як повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко, правоохоронець отримав вогнепальне поранення руки, а інший чоловік – поранення в обличчя. Після цього зловмисник зачинився в квартирі. Обох потерпілих доставлено до лікарняного закладу для надання медичної допомоги.

Затримати стрілка і потрапити в квартиру поліцейські намагалися шляхом перемовин. Копи ввели спеціальну операцію, аби затримати озброєного громадянина. Він постійно погрожував то відкрити вогонь, то спалити помешкання. Як повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко, коли правоохоронці відчули запах бензину, який чоловік розлив у приміщенні, то вирішили брати квартиру штурмом. Тим часом чоловік скоїв підпал квартири.

Рятувальники ДСНС оперативно ліквідували пожежу. Водночас працівники поліції евакуюювали мешканців житлового будинку.

У квартирі була жінка, але не заручниця

Як повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко, у квартирі зі стрільцем була жінка. За попередньою інформацією, вона не була заручницею. Хто вона і що там робила - з'ясовується.

За словами Крищенка, конфлікт стався між старим і новим власником квартири. Зараз ведуться слідчі дії.

Що розповів родич стрілка

На місце події прибув родич чоловіка. Журналістам вдалося поспілкуватися із ним напряму телефоном. Це була єдина можливість поговорити зі стрілком, адже після затримання правоохоронці не надали можливість пресі задати питання.

"Це брат моєї дружини. Йому 38 років. Це його квартира, яку в нього намагаються забрати", - розповів родич.

Житель Голосіївського району столиці повідомив журналістам, що фізично не може відкрити двері в під’їзд, тому що їх заблокували, коли ламали.

"Я вас прошу, зупиніться. Вже приїхали адвокати. Вони все зроблять як треба", - кричав правоохоронцям, які саме штурмували житло, чоловік.

Близько 12:20 голосіївського стрільця затримали. Чоловіка швидко заховали у поліцейське авто. Правоохоронці не дали можливості журналістам навіть наблизитися до нього.

Тим часом з‘явилися фото з місця гасіння пожежі, яку влаштував стрілок з Голосіївського проспекту.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення