Скандал навколо Олімпійського коледжу не вщухає: навіть спецпризначенців пригнали (відео)

​Керівництво Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного оголосило страйк. Усунутий з посади директор коледжу Олексій Семенюшко не дає державі перевірити фінансову і господарську діяльність закладу.

7 жовтня під коледж навіть пригнали спецпризначенців. Зачинені ворота закладу штурмував поліцейський підрозділ, бо комісію КРУ та Міносвіти не пускали всередину коледжу.

Загалом ситуація в коледжі розпечена вже останні два роки. Заклад спочатку хотіли перевести в комунальну власність, але директор Семенюшко і тоді влаштував спротив.

За словами президента Української федерації учнівського спорту Романа Греби, останніми роками коледж не розвивався.

«Як правило, гроші виділяються, коли видно, що є господарник на місці, який правильно може використати ці кошти саме на розвиток закладу освіти. В даному випадку такого не відбулося, і у пана Семенюшка всі вороги», - констатує Романа Греба.

За словами головного спеціаліста Департаменту контролю якості освіти Тетяни Берегової, під час перевірки були виявлені недоліки. Комісія з контролю цього разу мала б перевірити, чи вони усунуті, але такої можливості їм не надали. Перевірки коледжу відбуваються щороку, і кожен раз виявляють недоліки.

Захищають директора його вихованці, бойові спортсмени, які вірять чуткам про захоплення коледжу. 24 вересня після сутичок із поліцією біля коледжу постраждали кілька викладачів і студентів. Кількох із них затримали за порушення правопорядку.

Нагадаємо, що в Кабміні вирішили передати Олімпійській коледж імені Івана Піддубного у підпорядкування Національного університету фізичного виховання і спорту України, аби навести у закладі лад і спортсмени могли отримувати якісну освіту. Більше читайте у публікації «Надзвичайних новин» «Конфлікт навколо Олімпійського коледжу ім. Піддубного: хто нагнітає ситуацію?».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення