Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/467619073627500): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /usr/home/www/nnovosti.info/web/l-media/includes/functions.php on line 296 Warning: end() expects parameter 1 to be array, null given in /usr/home/www/nnovosti.info/web/l-media/includes/functions.php on line 299 Праця як спосіб виховання дітей: японський досвід (відео)

Праця як спосіб виховання дітей: японський досвід (відео)

Нам варто багато чого в Японії позичати задля того, щоб стати успішною країною. І можливо варто почати з втілення концепції спільної праці на рівні школи.

no video parsed

Про це йдеться на сторінці депутата Вікторії Войціцкої у Фейсбук.

В радянські часи також існувала схожа концепція, коли визначали "дєжурний клас". Але це була скоріше емітація спільноі праці.

Пом'ятаю, як діти швидко адаптовувались і використовували систему на свою, а не спільну, користь: запізнювались або взагалі прогулювали уроки, пояснюючи потім вчителям, що вони були на чергуванні. Джекпот випадав тим, кого ставили на чергування в столову, бо за роботу можна було отримати булочку з джемом та компот.

Але найбільший зиск від "дєжурств" був у старости (знаю, бо сама була старостою) , бо вони визначали, хто де чергував (а за "призначення" чергувати в столовій можна було також отримати булочку з джемом), мали право запізнюватись на всі уроки - бо треба було перевіряти, як виконують свою поважну функцію всі решта учнів) Хороша ідея була повністю спаплюжена... така собі Animal Farm з відповідними принципами "рівності" - де були всі начебто рівні, але були рівніші - ті, хто безкоштовно отримував булочку з джемом :

А тепер подивіться як це має бути:

Більшість японських шкіл не мають прибиральниць.

P.S. Щойно згадала страшні і брудні ганчірки, які нам видавали для миття підлоги... це був сірий, брудний і вонючий шмат тканини.... особливим випробуванням було дістати ганчірку з відра та викрутити її ( звичайно, про спеціальні перчатки тоді і мови не було, все робилось голіруч, в результаті під кінець дня руки неможливо було відмити від бруду і вони мали жахливий запах .... це було випробування не для слабонєрвних... а насправді це було приниження, і через це приниження в дитині на початкових етапах життя вбивали гідність... праця асоціювалася більш з покаранням. Вибірковий підхід в розподілі праці (свій - столова, не свій - брудна ганчірка) руйнував віру в справедливість... і перші прояви корупції: булочка з джемом для старости

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення