Не маркет і не ТРЦ: у Києві побудували найкрутіший в країні Центр пляжних видів спорту «СЕТ»

Багатогранне слово «сет» означає другий пас у волейболі, ігрову одиницю виміру часу, і навіть ім’я бога піщаних буревіїв у єгипетській міфології. Одним словом – спортивні пристрасті на піску.

Не маркет і не ТРЦ: у Києві побудували найкрутіший в країні Центр пляжних видів спорту «СЕТ»

У кінці грудня у столиці відкрився найпотужніший Центр пляжних видів спорту в країні. Найбільша пісочниця в Україні розгорнулась на території спортивно-розважального парку X-PARK серед мальовничої природи Труханового острову.

Аналогів такого масштабу кортів для пляжних видів спорту в Україні немає. Ба більше, навіть у Європі схожого плану ігрову зону слід добряче пошукати.

У Києві відкрили найбільший в Україні Центр пляжних видів спорту СЕТ

Враховуючи, що цей великий спортивний інфраструктурний об’єкт відповідає всім міжнародним стандартам, Київ не за горами прийматиме міжнародні змагання. Тож іноземні туристи дізнаватимуться про Україну не лише як про державу «політичних див».

«Ми хочемо, щоб у нашому клубі виросла Збірна України, яка переможе на Олімпійських іграх з пляжного волейболу та здобуде золото», - із натхненням каже організатор проєкту, Президент міжнародної асоціації пляжних видів спорту Костянтин Голубцов.

Президент міжнародної асоціації пляжних видів спорту Костянтин Голубцов

Президент міжнародної асоціації пляжних видів спорту Костянтин Голубцов

Дороговартісний проєкт створювали попри коронавірусний шок. Не налякав головного натхненника навіть весняний тотальний локдаун 2020 року, хоча довелося перечекати зимовий карантин, аби запустити роботу Центра повноцінно.

«Інвестувати в спорт – дуже правильно. По-перше, ми зрощуємо здорову молодь. По-друге, люди займаються гарною справою і нація стає здоровішою», - каже Костянтин. Він наголосив, що бізнесменам-інвесторам і меценатам варто вкладатися у спортивну інфраструктуру. Адже спорт – це профілактика і попередження численних захворювань, а відтак, до лікарів зі скаргами на здоров’я звертатимуться все менше людей.

У СЕТі вже тренується Збірна України з пляжного волейболу, чемпіон світу серед юніорів і чемпіон Європи Сергій Попов, чемпіонки України сестри Махно. У Центрі проводять тренування багаторазові чемпіонки України та призерки міжнародних турнірів Світлана Бабуріна та Діана Луніна.

Соціальна інвестиція

На місці, де ще у серпні 2020 року квакали жаби на болоті, виросла якісна складна інженерна спортивна споруда всього за 5 місяців. Вже 25 грудня «СЕТ» приймав ветеранський турнір – разом із майстрами спорту міжнародного класу тестували одразу 4 піщаних корти. До Києва з’їхалися десятки команд з усієї України. Напруга пристрастей вирувала неймовірна!

Сергій Попов та Костянтин Стогній

Сергій Попов та Костянтин Стогній

На будівництво Центру пляжних видів спорту не взяли жодної копійки з державної скарбниці. Вів переговори та залучав інвестиції Костянтин Стогній, автор проєкту «Надзвичайні новини». Кілька небайдужих друзів відгукнулися на пропозицію посприяти розвитку пляжного спорту в Україні. Ці люди позиціонують себе як меценати, а не популісти, для яких важливі похвали, тож не захотіли виносити в публічну площину свої імена.

«Наш пісок біліший і чистіший за мальдівський. Його тестували кращі спортсмени країни: Сергій Попов (чемпіон світу серед юніорів і чемпіон Європи), чемпіони України сестри Махно, Діана Луніна, Анастасія Приходько, Тетяна Гращенко, Аліса Васильєва та Ігор Федянин», - розповів Костянтин Стогній.

Що символічно: у пропаганду здорового способу життя вклався тележурналіст і письменник, чия авторська програма переповнена жахливими наслідками від отруйного способу життя. Адже левова частка наджорстоких злочинів – вбивства, зґвалтування, криваві ДТП – це прямісінький наслідок інтоксикації організму алкоголем та наркотиками.

Водночас колектив «Надзвичайних новин», як і сам Стогній, на «Ти» зі спортом. У проєкту є своя футбольна команда, і медійники неодноразово вигравали у своїх суперників.

Київ як столиця пляжного волейболу: для профі і любителів, дітей, турнірів

У центр пляжного волейболу приходять грати любителі, ветерани спорту і не лише. Нині стартував набір для дітей віком від 9 років до школи пляжного волейболу «Канари».

Вже 3 лютого відбудеться перший чоловічий «зимовий» турнір з футволею «Hummel Kyiv Winter Cup», який збере кращих футволеістів України.

Незабаром плануються онлайн-трансляції змагань – інтернет вже проведено.

У подальшому Центр планує проводити тренування з пляжного гандболу, пляжного тенісу, пляжного футболу та пляжної боротьби.

Актуальні ціни та розклад дивіться на сайті Set.in.ua (ціни за 1 годину оренди корту стартують від 300 грн).

Забронювати корти можна за телефоном: + 380 98 522 69 68.

«СЕТ» – перший комплекс в Україні такого високого рівня

Даний Центр пляжних видів спорту – це ігрова зона на 1200 квадратних метрів (41 на 27 метрів), 4 тренувальні корти, 800 тонн теплого піску (температура 20-21 градус), 12 метрів висоти.

Поле «СЕТ» для пляжних видів спорту є універсальним – його легко перетворити на корти різних форматів.

«Якщо потрібен турнір всеукраїнського рівня або європейського, то з чотирьох кортів ми робимо три. Таким чином, є дві ігрові поляни та ще одна для розминки. Або ж можна зробити «Король корту» – мій улюблений формат. Робимо один корт, а навколо розміщуємо крісла-мішки, де глядачі спостерігають вибування п’яти ТОП-команд», - розповідає Костянтин Голубцов.

Крім критої всесезонної поляни будівля вміщує адміністративно-побутовий комплекс – зокрема, чоловічу та жіночу роздягальні, лаунж-бар. Навесні у планах відкрити літні поляни на 4-6 кортів поряд із критою спорудою.

Погляньте у 3D, як виглядає царство волейболу та інших видів спорту на піску «СЕТ», перейшовши за посиланням.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення