В Одесі чоловік та свекруха вбили матір, щоб забрати 5-річну дитину, і спалили її квартиру

 Думская

35-річного чоловіка та його матір, яких ще 2018 року затримали за підозрою в умисному вбивстві та спробі приховати злочин шляхом підпалу квартири, визнали винними. Приморський районний суд Одеси дав їм по 15 років позбавлення волі.

Фігурантів затримали в день убивства — 6 грудня 2018 року. Від цього дня і відлічуватиметься термін покарання — коли вирок набуде чинності.

Тіло 33-річної жінки зі слідами насильницької смерті в палаючій квартирі на вулиці Заболотного виявили рятувальники, про що повідомили в поліцію. Буквально за кілька хвилин до правоохоронців звернулися працівники лікарні, куди доправили чоловіка, що пропахнув димом. У нього були численні тілесні ушкодження та сліди кіптяви на обличчі.

Слідство встановило, що конфлікт між загиблою та її чоловіком почався 2014 року, коли, розлучившись, вони не змогли поділити єдину дитину (2013 року народження). Крапку в цій суперечці поставив суд, який виніс рішення про проживання хлопчика з батьками по черзі. Напередодні трагедії малюк перебував із батьком і наступного дня мав повернутися до матері. Однак чоловік вирішив не віддавати дитину і, змовившись зі своєю матір'ю, задумав убивство.

Знаючи, що колишня дружина перебуває вдома сама, чоловік і його 47-річна спільниця приїхали до неї. Залишивши матір в автомобілі, він прихопив із собою пляшку з бензином і піднявся нагору. Розправившись із колишньою дружиною, зловмисник підпалив квартиру, але через несправність дверної ручки не зміг вийти і сам опинився в пастці. Він висунувся з вікна і почав кликати матір, а потім випав з вікна шостого поверху. Спільниця доставила травмованого в лікарню, а сама поїхала. Щоправда, втекти їй не вдалося — біля медзакладу жінку затримали поліцейські.

Того ж дня суд відправив підозрюваних у СІЗО, де вони перебували весь час, поки тривав розгляд справи.

Свою провину фігуранти не визнали. Чоловік заявив суду, що його колишній раніше погрожували невідомі. Приїхав її провідати і виявив, що квартира не замкнена, всередині був дим. Телефону в нього не було. Він зайшов, і тут двері зачинилися. Вийти не міг, підійшов на кухні до вікна, став кричати матері й випав із вікна.

Суд, однак, цим свідченням не повірив.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення