Застрелили 6 пострілами та закопали у лісосмузі: що відомо про вбивство активіста Тонконогого (відео)

У Дніпрі поліцейські затримали двох чоловіків за підозрою у вбивстві 32-річного голови профспілки автомобілістів та перевізників Дніпропетровської області Михайла Тонконогого. Про це повідомила Нацполіція.

"Я знав, що його знайшли, але не міг одразу оприлюднити інформацію. Але вже знав про все від компетентних органів", - розповів його друг, пише Суспільне.Дніпро.

За словами Олександра, з Михайлом він познайомився під час Майдану 2013 року. Він допомагав волонтерам.

"Він такий був своєрідний, але добрий, він не міг створити якісь проблеми. Тому, кому він став поперек дороги, я поняття не маю. Мені не цікаві ні імена, ні прізвища. Мені цікава тільки мотивація. За що? Тому що я нічого не можу уявити: ні через фінанси, бізнеси там чи ще щось, громадська діяльність", - розповів він.

Михайло Тонконогий

Він також додав, що не запідозрив нічого поганого в тому, що Михайло зник. Подумав, що це якийсь піар-хід.

"Нападники шість разів вистрілили в потерпілого. Від отриманих вогнепальних поранень чоловік помер. Опісля вони вивезли тіло і закопали його, а автомобіль загиблого сховали в заздалегідь орендованому гаражі", - повідомили в поліції.

23 липня до поліції надійшло повідомлення про зникнення безвісти 32-річного чоловіка, який поїхав з дому на автомобілі Škoda Octavia. Уже наступного дня поліцейські встановили, що чоловік став жертвою злочину. Його тіло з вогнепальними пораненнями виявили в лісосмузі біля одного із садових товариств Дніпра.

Як встановили поліцейські, 22 липня фігуранти домовились про зустріч з потерпілим. Між ними виник конфлікт, внаслідок якого двоє чоловіків застрелили громадського активіста шістьма пострілами зі зброї. Зброю фігуранти викинули у водойму, тіло вбитого закопали у лісосмузі, а його авто відігнали в орендований гараж.

Підозрюваних — 39-річного жителя Слобожанського та 23-річного дніпрянина — правоохоронці затримали. Поліцейські провели обшуки за місцями мешкання, в автомобілі, у гаражі затриманих.

Обом затриманим вручили повідомлення про підозру за п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Їм загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення. Тривають слідчі заходи з метою встановлення всіх обставин і мотивів злочину.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення