Обрив на тролеї в Києві - це завжди квиток в один кінець: нові подробиці трагедії та відео

Трагедія на канатній дорозі над Дніпром: тіло 20-річного хлопця з Вінниці знайшли, а поліція нагрянула з обшуками до винуватців.

Обрив на тролеї в Києві - це завжди квиток в один кінець: нові подробиці трагедії та відео

Поліція Києва проводить обшуки через обрив троса на атракціоні, внаслідок чого загинув 20-річний хлопець.

Слідчі прийшли до служб КМДА, які погодили розташування атракціону, до органів державного контролю, які видавали дозволи та мали контролювати роботу тролею, а також безпосередньо до фірм власника атракціону.

Тим часом прокуратура почала розслідування через обрив канатної дороги в Києві. Правоохоронці кажуть, що ще в 2021 році намагалися зупинити роботу атракціону (він був відкритий того ж року). Тоді вони звернулися до суду з проханням визнати незаконним рішення КМДА, де переможцем конкурсу визнали компанію "без досвіду з реалізації подібних проєктів". Але там не погодилися з тим, що канатна дорога належить до атракціонів підвищеної небезпеки.

Сьогодні стало відомо, що рятувальники дістали тіло хлопця, який впав у Дніпро через обрив канатного атракціону біля Пішохідного мосту. Його знайшли в 30 метрів від берега. Інформацію підтвердили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

За даними "Телеграфу", загинув Борисюк Р.М. з Вінниці, який приїхав на відпочинок в Київ.

Обережно, чутливі кадри!

Чому обрив на тролеї над Дніпром - це завжди квиток в один кінець

Обрив тросу атракціону-спуску через річку Дніпро між Пішохіднім мостом та островом "Труханів" в Києві стався 21 липня. Обірвався один із трьох тросів канатного спуску приблизно за 50 метрів від Набережного шосе . У ДСНС розповіли, що повідомлення про те, що людина впала у воду, надійшло о 13:42.

Крім важкого екіпірування та шолому на людині, що потонула, не було нічого, що могло б врятувати їй життя. Жодної кнопки або важеля, щоб швидко скинути з себе все, немає.

Цей атракціон у випадку обриву тросу - завжди квиток в один кінець. З заходів так званої безпеки: шолон та карабін, не дають навіть рятувальний жилет. При цьому перед польотом на тролеї учасник підписує відмову від відповідальності компанії на випадок, якщо з ним щось станеться.

Ось кадри людей, які за декілька секунд до обриву тросу переїжджали Дніпро по ньому.

Відео моменту обриву тросу в Києві. Швидкість була шаленою, все трапилося миттєво.

Адвокат Богдан Кушнір наголошує, що не варто на атракціонах підписувати документ, що ви несете відповідальність за своє життя та здоров’я. У будь якому разі людина має право звернутися до суду.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення