Обстріл в Авдіївці: поранені українські військові, пошкоджено промислову базу, рух поїздів обмежено (фото)

​Сьогодні зранку бойовиками було обстріляно промислову базу в Авдіївці, де знаходяться українські військовослужбовці. ​Сама база розташована біля п’ятиповерхових житлових будинків.

Обстріл в Авдіївці: поранені українські військові, пошкоджено промислову базу, рух поїздів обмежено (фото)

Обстріли та евакуація мирного населення

Обстріл бойовиками Авдіївки почався о 06:15 з боку окупованого Спартака. Як повідомив керівник Авдіївської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш, обстріли бойовиками відбулися у два етапи: перший обстріл тривав з 06:15 до 07:50, другий з 08:50 до 10:15.

"Близько 25 снарядів прилетіло, орієнтовно, з "Гвоздики". Бойовики відкрили вогонь з боку окупованого Спартака. Другий етап почався о 8:50 до 10:15. Там було більше 30 прильотів. Були і 122 й калібр, і "Гвоздика", - розповів Барабаш УНН.

Він також додав, що внаслідок обстрілів постраждала промислова база, в якій знаходяться військові. Щодо самої цивільної інфраструктури - потрапило трохи по електриці.

Під час обстрілу було поранено та отримали бойові травми вісім українських військовослужбовців. За даними Оперативно-тактичного угруповання "Схід", один військовослужбовець дістав проникаюче осколкове поранення. Після надання першої медичної допомоги пораненого транспортували до лікувального закладу. Пізніше стало відомо, що осколкові поранення отримали троє військовослужбовців.

"Під час сьогоднішнього обстрілу району Авдіївки і самого міста, поранено та отримали бойові травми вісім українських військовослужбовців. У ході обстрілу противник застосовував міномети і артилерію калібром 120 і 122 мм відповідно, що заборонено Мінськими угодами. На вимоги СЦКК припинити вогонь противник не реагував", - повідомляє Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі.

Фото: Facebook Операція об'єднаних сил

В "Укрзалізниці" повідомили, що працівників станції Авдіївка та пасажирів було евакуйовано в укриття. Постраждалих серед залізничників немає.

"Пасажирів закликали уважно слухати оголошення на вокзалах і стежити за оновленням інформації на офіційному сайті Укрзалізниці", - наголосили у пресслужбі.

"Укрзалізниця" обмежила рух поїздів на Донеччині

У зв’язку з обстрілами з непідконтрольної Україні території рух поїздів у Донецькій області, поблизу станції Авдіївка, тимчасово обмежено.

"З міркувань безпеки впродовж найближчих трьох днів пасажирські та приміські поїзди курсуватимуть обмеженими маршрутами до станцій Покровськ та Очеретине", - повідомили в "Укрзалізниці".

Так, поїзд № 136 Київ — Авдіївка до 30 серпня включно курсуватиме до Покровська. Пасажирів з Покровська до Авдіївки та зворотно доправлятимуть автобусами.

Рух приміських поїздів та потяга № 826 Дніпро — Авдіївка до 30 серпня обмежено до станції Очеретине.

Оновлену розширену інформацію щодо перевезення пасажирів повідомляють і в Авдіївській міській військово-цивільній адміністрації.

"У зв’язку з візитом Володимира Зеленського до США Україну можуть більше обстрілювати"

Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі розглядає вранішні події як провокацію.

"Завданням противника є спровокувати нас на НЕ-адекватну відповідь, а потім на своєму вищому рівні заявити про "... агресивні дії України" і створити напругу, в ідеалі - зірвати відповідні переговори президента України з президентом США про подальші шляхи врегулювання конфлікту, в тому числі - на тему участі США в такому врегулюванні ... Хочемо попередити громадян України, що на тлі і під час візиту президента В.Зеленського до США, бойова активність з боку противника може бути збільшена додатково, і до цього потрібно бути ситуативно і морально готовими", - йдеться у заяві ТКГ.

Поліція розслідує обстріл бойовиками Авдіївки як теракт: відкрито кримінальне провадження за ч.2 статті 258 КК України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення