При смерті: поки у Львові оперують Фаріон, якій кілер прострілив голову, у Росії вже святкують (відео)

"Нападник очікував на Ірину Фаріон 2-3 тижні", – розповідає її сусідка. За словами жінки, чоловік приходив зранку і сидів на кріслі у дворі.

При смерті: поки у Львові оперують Фаріон, якій кілер прострілив голову, у Росії вже святкують (відео)

У Львові близько 19:30 скоїли замах на Ірину Фаріон. Це сталося біля її будинку на вулиці Масарика (бічна проспекту Чорновола). Екснардепка, мовознавиця та професорка Львівської політехніки отримала вогнепальний постріл у скроню, на місці нападу величезна калюжа крові.

Депутат міської ради Львова Андріян Гутник в ефірі "КИЇВ24" повідомив, що Фаріон зараз оперують, стан надважкий і надкритичний. ЗМІ з посиланням на джерела в МВС пишуть, що вона перебуває на межі життя і смерті.

Фаріон знаходиться в реанімації, медики поки не уточнюють деталі, посилаючись на лікарську таємницю.

Спершу про замах на вбивство повідомили її однопартієць Олег Панькевич, депутат міськради Ігор Зінкевич, львівська журналістка та телеведуча каналу "Еспресо" Марта Оліярник. Пізніше інформацію про замах на Фаріон підтвердила речниця ВО "Свобода" Христина Равлюк. Потім у поліції Львівської області також підтвердили цю інформацію. Оголошено спеціальну поліцейську операцію "План перехоплення" у Львові та на території області, стрільця шукають.

"Фаріон у тяжкому стані. Стрільця бачили сусіди, він був у рукавичках та зброя була без глушника", – написав Зінкевич.

Очевидці розповіли, що стріляв у Фаріон хлопець на вигляд 20-25 років. Він чекав її біля виходу, щоб застрелити.

Фаріон госпіталізували в критичному стані в Лікарню святого Пантелеймона Першого медобʼєднання Львова на вул. Миколайчука приблизно о 19:40.

З відкритих джерел відомо, що завтра Фаріон мала їхати в Болгарію з онуками на відпочинок.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив, що напад на Ірину Фаріон кваліфікували як замах на умисне вбивство (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України).

Кадри з місця нападу вже розійшлися соцмережами. Це - фото та відео з того самого двору. Також зʼявилася фотографія Фаріон з карети швидкої допомоги.

Її донька дізналася про замах через місцеві телеграм-канали і помчала до лікарні. Ірині Дмитрівні та рідним - сили пережити це.

Увага! Фото 18+

Від себе зазначимо, що російський пропагандистський ресурс Readovka оперативно відреагував на замах на вбивство Фаріон. Текст наче був заздалегідь заготований, а подробиці взяті з львівських телеграм-каналів. Тож росіяни використають цю історію по максимуму для пропаганди: московські боти радіють у соцмережах, що підстрелили "львівську нацистку".

Також пропагандисти активно копіюють повідомлення з фінансованої росіянами помийки "Политика Страны". Останній допис у своєму телеграм-каналі Ірина Фаріон опублікувала о 16:41, за три години до замаху. Вона анонсувала вихід у понеділок авторської програми "Ген українців". Днем раніше Фаріон опублікувала фото із запису цієї програми.

Довідка

Ірина Фаріон народилася 29 квітня 1964 року у Львові. Вона мовознавиця – професорка Національного університету "Львівська політехніка", політикиня – членкиня політради ВО "Свобода", народна депутатка України VII скликання (2012 – 2014 року), двічі була депутаткою Львівської облради від ВО "Свобода".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення