7 років за ґратами: держвиконавця та його начальника засудили за хабар у 1 тисячу доларів

Колишньому держвиконавцю та ексначальнику одного із районних відділів державної виконавчої служби у місті Києві оголошено вирок за хабар у 1 тисячу доларів. Їх засудили до 7 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна, повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

"Прокурором у суді доведено, що держвиконавець вимагав та одержав від громадянина 1 тисячу доларів США за сприяння у знятті накладеного в межах виконавчого провадження арешту з автомобіля. Боржник, який виконав свої зобов’язання та сплатив заборгованість, змушений був погодитись на умови службовця та передати йому обумовлену суму. Частину отриманих у службовому кабінеті грошових коштів у сумі 600 доларів США держвиконавець передав своєму начальнику з метою отримання печатки на документах про зняття арешту", - йдеться у повідомленні.

У ході судового розгляду обвинувачені свою винуватість в інкримінованому злочині не визнали.

Враховуючи зібрані докази, суд погодився з доводами прокурора щодо доведеності вини обвинувачених та засудив колишнього держвиконавця і його начальника до 7 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, строком на три роки.

Обвинувачених взяли під варту у залі суду.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення