«Били і намагалися вигнати джина»: батьки катували доньку через нетрадиційну сексуальну орієнтацію (фото)

 Настоящее время

Уродженка Грозного 22-річна Амінат Лорсанова подала заяву до Слідчого комітету Росії і вимагає завести кримінальну справу стосовно її власних батьків, їх знайомого і лікарів ТОВ "Клініка пограничних станів імені Боєва".

Ще у квітні минулого року її розшукували.

За словами дівчини, в 2018 році її двічі більше місяця катували і насильно утримували в стаціонарі через її сексуальну орієнтацію.

Перший раз її відправили в Клініку пограничних станів в Грозному в серпні 2018 року, де вона провела 25 днів. Після цього дівчина провела ще чотири місяці в Республіканському психоневрологічному диспансері Грозного. Вона стверджує, що кілька разів за цей час знайомий батька дівчини бив її палицею і одночасно читав Коран, щоб "вигнати з неї джина".

"Він бив мене палицею в сонячне сплетіння, задерши на мені футболку, і пальцями тиснув в цю область спускаючись нижче, спустивши також спідницю до стегон і там же натискав пальцями. Все це відбувалося під мій крик від пекельного болю і його молитовні крики в моє праве вухо, - розповіла Амінат. - Мати з батьком спокійно спостерігали за процесом. Навіть коли я кликала на допомогу і просила їх припинити, вони нічого не зробили".

Також, за словами дівчини, в кінці 2018 року отець принаймні 6 разів насильно колов їй транквілізатори:

"Батько одягав мені на руки наручники і зв'язував ноги скотчем, рот теж заліплював. Він говорив мені, що буде як вівцю зв'язувати і поводитися зі мною як з твариною, - розповідає дівчина. - Після цього батько насильно робив мені укол аміназину і вкладав спати, навіть не розв'язуючи мої ноги, змушував в такому положенні зі зв'язаними руками і ногами спати обличчям до стіни".

У квітні 2019-го Амінат Лорсанова покинула Чечню, а Російська ЛГБТ-мережа допомогла їй виїхати з Росії. За словами координатора програми екстреної допомоги мережі, через допомогу Лорсановій невідомі 17 травня 2019 року увірвалися в квартиру одного з волонтерів ЛГБТ-мережі і агресивно допитували його: вони шукали і дівчину, і координатора програми, погрожували фізичною розправою і вбивством.

За даними Російської ЛГБТ-мережі, "практика вигнання джинів" широко застосовується по відношенню до представників ЛГБТ як в самій в Чечні, так і в чеченських сім'ях, які живуть за межами республіки.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення