Частіше хворіють підлітки: в Україні через штам "Дельта" заговорили про дитячі стаціонари

 УНН

"Індійський" варіант коронавірусу, вже офіційно виявлений в Україні, має низку особливостей. Наприклад, він заразніший, ніж інші штами, і ним частіше хворіють діти. Про це розповіла заслужений лікар України, головний інфекціоніст Ольга Голубовська.

Лікар зазначила, що штам "Дельта" внесений Центром з контролю і профілактики захворювань США до переліку штамів, що викликають особливе занепокоєння. Для цього є низка причин.

"У три рази цей штам заразніший, ніж звичайні штами. Це говорить про те, що може бути швидка потреба у великих кількостях госпіталізацій. Вірусне навантаження більш бурхливо наростає в перші кілька днів: дуже висока температура тіла. Найчастіше діарейний синдром, частіше виникають катаральні прояви у вигляді нежиті", - розповіла лікар.

Це не дуже було характерно для попередніх штамів. Це штами, які важче піддаються терапії. Усе те ж, що було з "британським" штамом. "Британський" штам теж був внесений до списку тих, що викликають занепокоєння, додала лікар.

За словами Голубовської, ще одна особливість "Дельти" - це те, що частіше хворіють діти. І Україні потрібно подумати про дитячі стаціонари.

"Частіше хворіють діти, багато випадків 12-20 років, більше, ніж у минулих штамів. Тому ми обговорювали (на нараді в РНБО - ред.) готовність дитячих стаціонарів теж, у тому числі", - пояснила медик.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення