Чому Україна не помітила День захисту дітей, які вимушені брати участь у військових конфліктах?

 Facebook

Сьогодні, 12 лютого, у світі відзначається День Червоної Руки. Ця дата присвячена дітям, які змушені брати участь у війнах і збройних конфліктах. Інакше кажучи, це день дітей-солдатів. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав головний редактор газети Мрія Юрій Гудименко.

В цей день по всій планеті проводяться акції, які повинні привертати увагу до цієї жахливої проблеми. Діти і дорослі в різних країнах влаштовують заходи проти участі неповнолітніх у війні, використовуючи символ «Червоної Руки» — закривавленої дитячої долоні.

Подібні акції підтримує ООН: на лідерів країн, в яких помічені вербування дітей у збройні підрозділи, чиниться сильний тиск. Список цих країн є у «Вікіпедії» та на сайті «Червоної Руки». Ось цей список: Конго, Руанда, Уганда, Судан, Кот-Д'івуар, М'янма, Філіппіни, Колумбія, Палестина. А тепер питання на мільйон. Якої країни не вистачає в цьому чудовому списку? Правильно. України. А точніше – окупованих територій Донбасу. «ДНР» і «ЛНР»

"Я діяв примітивно: заліз на YouTube і за п'ять хвилин знайшов п'ять відеозаписів, в яких проросійські сепаратисти хваляться, що за них воюють діти. Я не збираюся розповідати про те, як це бридко – посилати на війну неповнолітніх. Це очевидно. Більш того, це злочин. Тим більше я не збираюся порівнювати дикунів з «Новоросії» з урядом США, який вливає мільярди доларів в розробку роботів, які можуть битися замість живих людей. Всі ці Захарченки та інші Гиркини для мене взагалі не люди. Але я збираюся розповісти про те, як дехто про***л свою роботу: керівництво України. Тому що я не знайшов жодної внятної заяви наших лідерів про цю проблему. Ніде. Взагалі. Послухайте, це ж українські діти, яким терористи дали зброю і відправили під снаряди. Це ж пи***ць, ви розумієте? Це проблема світового масштабу. В Європі терористи вербують дітей воювати проти регулярної армії. В Європі. У двадцять першому столітті. Проти армії. У нас тут свій ІДІЛ, ви не знали? Так повинні на**й знати, зобов'язані!",- розповів Гудименко.

За словами Гудименко в розпорядженні Кабінету Міністрів про затвердження плану заходів щодо реалізації Конвенції ООН про права дітей на 2015 рік, який був прийнятий у середині того самого 2015 року про воюючих на Донбасі дітей вказано приблизно нічого. Взагалі.

"Я поліз на сайт Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Ні слова про проблему. Сайт Президента, Верховна Рада – тиша. МВС зі статтею 304 КК України (Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність») теж мовчить. Всі мовчать. Ти-ша

І тільки національна телерадіокомпанія Фінляндії ("Yle") зняла і показала сюжет про трьох дітей, які воюють в батальйоні «Схід». Молодшому, Андрію, 15 років, найстаршому 17

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення