Covid-19 має всі шанси перерости у вірус грипу, - інфекціоніст Голубовська

 УНН

Коронавірусна інфекція Covid-19 має всі шанси перерости у вірус грипу. Про це повідомила головний інфекціоніст, заслужений лікар Ольга Голубовська.

"Зі збільшенням заразності цей збудник показує зниження вірулентності, тому ми дуже всі сподіваємося, що це і буде шлях переходу в сезонне распіраторное захворювання. Тобто, він буде і як, власне кажучи, вірус грипу вислизати від попередніх своїх версій, але втратить свою агресивність і вірулентність. Але тим не менш, я думаю, групи ризику завжди будуть більш вразливими", - підкреслила Ольга Голубовська.

Учора стало відомо, що в Україні виявили перший випадок штаму Omicron. Цей пацієнт раніше хворів на коронавірус. За словами Голубовської, це звісно ж не перший випадок Omicron в Україні, просто це перша людина, у якої виявили цей штам. Його багато в Україні, але панікувати не варто, тому що Omicron не показує важкі випадки захворювання.

Лікарі спостерігають, як починають хворіти пацієнти по другому разу, і це зрозуміло, тому що Omicron ще більше заразний, ніж Delta.

"Я говорила вже давно, що його вже багато в Україні. Кожен день я бачу, коли повторно хворіють люди, то природно хворіють підвищенням температури тіла. Перше, що спадає на думку, що це вже абсолютно новий варіант, який вислизає від того захисту, який людина має. І таких пацієнтів на сьогоднішній день не мало. Просто цей хворий перший, у кого виявили", - додала інфекціоніст.

Раніше повідомлялось, що в Україні виявлено грип, якого людство давно не бачило через коронавірусну інфекцію, що витіснила на певний час звичайний грип. Імунологи попереджають, що нові штами грипу більш агресивні та пробивають ізоляційні протипандемічні заходи. У групі ризику опиняться в першу чергу діти.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення