"Ховається по кутах, як маленьке звірятко зі страху": в Миколаєві опікун відгамселила 11-річну сироту залізною ложкою для взуття

 Новости - N

У Миколаєві зафіксовано кричущий випадок насильства над дитиною — 11-річну дівчинку-сироту побила металевою ложкою для взуття її опікун, що доводиться дитині рідною тіткою. Про випадок розповіла на своїй сторінці у "Фейсбук" керівник служби у справах дітей Миколаївської міськради Юлія Кравченко.

"11-річна дівчинка, сирота, о 10-й вечора прибігла до своїх сусідів у сльозах зі слідами побоїв залізною ложкою для взуття, які нанесла їй її опікун, рідна тітка... Просила дати притулок її і зашторити вікна, щоб тітка раптом не знайшла й не забрала. Побої підтверджені СМЕ, порушено кримінальне провадження, позачергово винесено рішення про негайне вилучення дитини", - написала Кравченко.

Дівчинку тимчасово помістили до одного з міських дитячих будинків сімейного типу. Можливо, що в майбутньому і дитина, і прийомні батьки сподобаються один одному, і малеча залишиться у новій родині.

"Дитина травмована не тільки фізично, а й психологічно, просто жахливо: дівчинка залякана настільки, що у неї просто тваринний страх перед новими людьми, істерика, вона закриває весь час своє обличчя, ховається по кутах, як маленьке звірятко зі страху, що його можуть повернути до тітки... Яким треба бути звірятком до своєї рідної племінниці, щоб довести до такого стану дитину... Щиро дякую колегам районної служби та поліції, які 3 дні поспіль боролися за дитину. Підключаємо психологів. Якщо бачите ознаки насильства на дитині – не баріться, викликайте поліцію, повідомляйте службу у справах дітей", - наголосила Кравченко.

Пізніше керівник служби у справах дітей повідомила, що дівчинка в новій сім'ї лише через три години вже грала в хованки, малювала, добре їла і поводилася абсолютно спокійно.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення