І знову перестаралися: на Одещині знесли пам'ятник Марксу, який нічим не завинив перед Україною

 Думская

Ананьевские комунальники демонтували погруддя німецького філософа, соціолога і економіста Карла Маркса, який стояв на вулиці Незалежності у райцентрі.

У мерії стверджують, що пам'ятник прибраний у відповідності з законом про засудження комуністичного тоталітарних і націонал-соціалістичного режимів. Бюст буде зберігатися в місцевому краєзнавчому музеї.

Зазначимо, що Карл Маркс, який помер у 1883 році в Лондоні, хоч і є творцем теорії класової боротьби, не підпадає під дію декоммунизационного законодавства: мислитель не займав ніяких посад в Комуністичній партії Радянського Союзу, вищих органах влади СРСР і УРСР, не був працівником радянських органів держбезпеки, не брав участь у встановленні радянської влади на території України і не займався переслідуванням учасників боротьби за незалежність України.

Більш того, Карл Маркс з великим пієтетом ставився до цієї самої боротьби. Приміром, Запорізьку Січ він називав «християнською козацькою республікою» і засуджував політику російських самодержців по її ліквідації.

Власне, «Батько комунізму» взагалі не любив сучасну йому Росію (яка так схожа на нинішню РФ) - за середньовічні порядки і імперіалістичні замашки

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення