Імунна зброя, в якій вітаміну С більше, ніж у лимонах, з України масово йде на експорт

Обліпиха – одна з найкорисніших ягід на планеті. Цю вітамінну бомбу лікарі рекомендують вживати саме зараз, у часи пандемії, бо обліпиха – найкращий товариш для імунітету. Вітаміну С у ній у півтора рази більше, ніж у лимонах.

«Обліпиха – це суперфуд. Є індуктором синтезу інтерферонів. Це противірусна речовина, яка доповнює стійкість нашого імунітету до вірусної інфекції. Зараз в епоху коронавірусу і такого масового захворювання дуже рекомендується приймати обліпиху чи не щодня», - каже дієтологиня Наталія Самойленко, яку цитує ТСН.

Ця ягода лікує рани і опіки, допомагає хворому горлу, бронхам і легеням, підвищує рівень гемоглобіну крові і навіть має омолоджувальну дію. Не дарма ці маленькі помаранчеві ягідки в Гімалаях вважали священними. Українські фермери не дуже шанують цю ягоду, проте за українською обліпихою шикуються в чергу китайці, чехи, німці, поляки. Обліпихову олію з України експортують у США, Канаду, Австралію та ще багато країн.

Найрозповсюдженіший варіант вживання ягід в Україні – чай. Найчастіше господині обирають спосіб універсальної заготовки: перекрутити ягідки та пересипати цукром. Для цього у приготуванні згодиться техніка, один із варіантів якої точно знайдеться на кухні: кухонні комбайни, блендери, м’ясорубки.

Таке свіже варення можна тримати у холодильнику. Воно зберігатиме більше корисних властивостей, аніж проварене.

Хоча ягоди кислі – дехто їсть їх просто так. Дієтологиня Самойленко радить дорослим щодня з'їдати склянку обліпихи, а дітям – пів.

Обліпиха використовується також у фармацевтиці та косметології. Попит на ягоди виріс майже вдвічі за останні 5 років.

«Багато вітаміну Е. У зв'язку з цим часто цю ягідку використовують в косметологічних цілях: і для кремів, і навіть деякі роблять шампуні для поліпшення росту волосся», - розповіла Самойленко.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення