"Я добре": 6-річного хлопчика, якого на Говерлі загубила бабуся і його шукали цілу добу, нарешті знайшли (відео)

У Карпатах нарешті знайшли 6-річного Олексійка Стефанціва, який відстав від туристичної групи та заблукав вчора ввечері під час сходження на Говерлу. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС.

"О 19:27 групою волонтерів на маршруті в сторону гори Кукул знайдено хлопчика (2015 р.н.) в задовільному стані, який заблукав 14 серпня на горі Говерла поблизу смт Ворохта", - йдеться у повідомленні.

Про те, що дитину знайшли живою, по радіозв'язку повідомила одна з пошукових груп. Із хлопчиком телефоном поговорили батьки. На запитання схвильованої матері Олексійко відповів: "Я добре".

"Знайшли дитину на горі Велика Космецтка відстані понад 2 кілометри. Це на кордоні із Закарпаттям", - уточнили рятувальники.

Як виявилось, хлопчик із Коломиї вперше у житті з родичами піднявся в гори.

"Бабуся з онуком відставали від решти родичів, а дитина увесь час то бігала до дядька з тіткою - тобто то вперед, то поверталася до бабусі. Тож бабуся подумала, що він у цей час там, попереду, йде з родичами. А коли зрозуміли, що дитини немає, кинулися на пошуки. Вони в гори піднімалися вперше, нікого не попереджали", - розповіла УНІАН керівник пресслужби ГУ ДСНС в Івано-Франківській області Христина Перцович.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення