​Як не з’їхати з глузду під час карантину? Лікар дала слушні поради для родин із дітьми

Сімейний лікар-гомеопат Олена Фінберг дала поради батькам, як проводити час із дітьми, враховуючи карантинні обмеження. Зокрема, лікар переконана, що обов’язково треба виходити на вулицю, але уникати скупчення людей. Водночас, важливо не допустити комп’ютерної залежності, бо негативні наслідки будуть дуже швидкими.

«Діти – найбільш вразлива група. Їм найважче за всіх переносити карантинні обмеження. Їм складніше за інших дається гіподинамія, яка обов’язково проявиться під час цього карантину. Мої поради будуть наступними: обов’язково треба спланувати режим дня дитини, має чергуватися і інтелектуальне, і фізичне навантаження», - розповіла лікар в ефірі Ukrlife.TV.

Вона також зазначила, що їй часто задають питання: чи варто виходити із дитиною на вулицю? На це Фінберг відповіла, що не погоджується із тими лікарями, які забороняють виходити на вулицю.

«Безумовно, треба виключати дитячі майданчики, місця скупчення людей. Але не виходити на вулицю неможливо. Вигадайте якісь маленькі пробіжки з дітьми, активні ігри хоча б на короткий час на вулиці. Тому що як для дорослих людей гіподинамія дуже швидко дасть свої негативні наслідки, так і для дітей. Ще пораджу родинні читання, родинні ігри, маленькі родинні спектаклі. Аудіокниги, пластилін, аплікації – сьогодні все це має бути у роботі на кожен день. Також мені дуже подобаються уроки взаємодії. Це коли дітей залучають до роботи на кухні, до прибирання. У цьому велику роль грає фантазія батьків та вміння розмовляти з дітьми», - порадила лікар.

Серед загроз вона окремо виділила комп’ютерну залежність, а як наслідок – хвороби, які дуже швидко виникають у дітей.

«Треба намагатися цього уникати, тому що вихід із залежності – дуже важкий. Це і звичка, і розторможеність, складнощі концентрації уваги. Фігурки на екрані, які нескінченно миготять і змінюються, для маленької дитини еквівалентні лампі перед очима дорослої людини, яка загоряє і згасає безліч разів. Це колосальне роздратування нервової системи, це тортури», - підсумувала лікар.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення