Катастрофічні кадри з Херсонщини: мати з грудними двійнятами захлинулася та втонула з ними на руках

Українська телеведуча і почесний посол фонду ООН з народонаселення Маша Єфросиніна на третій день після трагедії на Каховській ГЕС опублікувала емоційний допис, у якому висловилася про бездіяльність міжнародних організацій та світових лідерів. Вона порівняла теракт із другим Чорнобилем в Україні та згадала імена відомих на весь світ людей, які не поспішають реагувати на геноцид українців та екологічну катастрофу.

"Третя доба майже другого Чорнобиля в Україні… На очах всієї планети півтисячі квадратних кілометрів нашої прекрасної землі йде під воду, уносячи все живе… Вчора моя знайома показала мені відео кадри своєї тітки, яка, сидячи на даху свого будинку на Херсонщині зняла момент, як мати з грудними двійнятами втонула з ними на руках, не втримавшись на своєму даху за трубу", - йдеться у публікації Єфросиніної.

Вона констатує, що багато катастрофічних кадрів блукає в ці дні інтернетом. Ще більше кадрів, як українці кинулися на допомогу з усіх кутків країни: як рятують людей, тварин, звозять необхідне.

"А що світ? ООН, мабуть, досі святкує день російської мови, бо дій ніяких. Ганебна поведінка цієї організації перекреслює все, що зробив для України їх український фонд-представник під час війни. Червоний Хрест роздає гроші жителям Шебекіно. Бо вони, мабуть, важливіші людей та тварин, які захлинаються під водою в Каховці…", - каже телеведуча.

Також ведуча згадала активістку Грету Тунберг, Ілона Маска та ЄС – всі вони не квапляться з допомогою чи рішучими діями, які могли б засудити страшні злочини росіян в Україні:

"Грета Тунберг, мабуть, десь летить на своєму приватному джеті на чергову показову поодиноку акцію проти забруднення планети пластиком. Бо досі від малечі а ні слова про жахливу екологічну катастрофу в Україні… Ілон Маск пише про "нє всьо так адназначно". ЕС чесно визнає, що Європа вже не сильно-то й жадає примати нових переселенців, бо попередні втомили. Всі міжнародні організації сіли засідати, й на виході видали нам лише своє "занепокоєння трагедією".

Знаменитість наголосила, що написала про всі вищезгадані організації та людей через те, що вони мають вплив у світі, але, на жаль, не хочуть ним користуватися:

"Чому про них всіх пишу? Тому що всі вони мають світовий вплив! Тому що люди, так сталося, звикли орієнтувалися на їхню "експертну" думку. Тому що Маскове "нє всьо однозначно" ретвіять 500 млн людей".

Крім того, вона поскаржилася, що більшість дописів про наслідки підриву Каховської ГЕС видаляють самі соціальні мережі:

"А майже всі дописи та сторіз українців з правдою про наслідки підриву Каховськоі ГЕС нещадно видаляються організацією Meta. Моє вчорашнє звернення до ворожого народу встигло репостнути 300 тис. за три години, але і його вже знесено. Нам всім, хто писав і пише правду, за кожне таке видалення світитись тіньовий бан - це коли ти можеш собі публікувати щось, але то ніхто не побачить!".
Єфросиніна додала, що українці це переживуть, вже навіть не сотий раз. "Але от чи переживе такий масштабний "тіньовий бан" Україна? Коли всі знають правду! Абсолютно всі, насправді, знають, хто винен в усіх наших трагедіях. Але продовжують лише виказувати "занепокоєння", - резюмувала зірка.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення