Київський X-Park можуть зрівняти з землею: Департамент культури КМДА відкрив війну на знищення спортивного парку

Існування київського спортивного парку X-Park, який визнаний найкращою спортивною локацією Східної Європи та посів сьоме з десяти кращих вейкпарків світу, опинилось під загрозою.

До негативного розгортання подій підштовхують дії заступника директора Департаменту культури КМДА, начальника управління економіки та фінансів Геннадія Яворовського. Держпосадовець пропонує владі та правоохоронцям вигнати інвестора та знести X-Park. Подробиці розповів президент Української федерації вейкбордингу, засновник X-Park Юрій Зозуля, який також є радником міського голови Віталія Кличка з питань інформаційно-цифрових технологій і масових заходів.

"Рускій окупант знищує інфраструктуру України, а в цей час держслужбовець департамента культури Яворовський Геннадій з медіаповіями намагаються знищити наш спортивний парк. За те, що Кличко звільнив керівництво Департамента культури після їх втечі на початку війни та залишення на призволяще підпорядковані їм музеї і заклади з усіма їх культурними цінностями та співробітниками. За те, що ми не дали їм хабара, коли вони вимагали за неперешкоджання нашої підприємницької діяльності", - говорить про корупцію у департаменті Юрій Зозуля.

Геннадій Яворовський з Департаменту культури КМДА відкрив війну на знищення спортивного парку X-Park

Геннадій Яворовський з Департаменту культури КМДА відкрив війну на знищення спортивного парку X-Park

Він наголосив, що опонентам вигідно роздувати чвари саме зараз, адже до повномасштабного вторгнення вони самі "обілечували", були в темі і долі. Як тільки їх звільнили, то вони одразу стали "борцунами з корупцією "пАпередників". Фактично, каже Зозуля, це і є п’ята колона корупціонерів колаборантів-зрадників, які працюють на ворога, це удар по економіці та відлякування іноземних інвесторів.

"Вони вихваляються, що всі матеріали вже передали ДБР, СБУ та поліції і радіють, що скоро нас почнуть штормить, радять як зносити екскаваторами. Зрозуміло, ми доведемо в судах свою правоту, з 2003 року доводимо... Але саме погане, що замість того, щоб продовжувати військові проєкти на знищення ворога, керівництво Xpark буде захищати своє підприємство від наїздів, весь колектив парку буде відволікатись від наших волонтерських проектів та допомоги ЗСУ, але це ж ворогу і потрібно", - констатує Зозуля.

Також засновник X-Park прогнозує, що більше 400 працівників та підприємців парку ризикують залишитись без роботи. І все це під час війни та кризи, коли з однієї зарплатні живе уся сім’я. Тисячі мешканців міста і гостей столиці не матимуть змоги відпочивати та займатись улюбленими видами спорту.

"Підприємство перестане платити місту оренду та доглядати за парком, наші інвестори перестануть будувати спортзаклади і, як наслідок, не буде відвідувачів, впадуть податки - це ланцюгова реакція", - резюмував він.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення