Кременчук здригнувся від вибухів і сильних пожеж: одразу 8 російських ракет влучили по НПЗ і ТЕЦ (відео)

Сьогодні на світанку 6 російських ракет ударили по Кременчуцькому нафтопереробному заводу, ще 2 ракети – по ТЕЦ. Як повідомив керівник Полтавської ОВА Дмитро Лунін, "приліт" стався о 05:30. Він наголосив, що ворог вдарив по КНЗ, який і так не працював.

"На щастя, постраждалих немає. Ворог атакує ці обʼєкти не вперше. НПЗ і ТЕЦ за час повномасштабної війни зазнали найбільших атак і руйнувань серед усієї інфраструктури Полтавщини", - повідомив Лунін.

У своєму телеграм-каналі очільник ОВА опублікував фото наслідків ракетної атаки.

Спершу жителі Кременчука почули в світанковому небі свист ворожих ракет. Менш ніж за хвилину пролунали одразу кілька потужних вибухів.

Також у місцевих телеграм-каналах очевидці виклали відео наслідків "прильоту".

Станом на зараз надзвичайники загасили пожежі у Кременчуці на ТЕЦ та нафтопереробному заводі після ракетних ударів. За словами Луніна, цього року завод відновити вже не зможуть. Що стосується ТЕЦ - її треба запустити до настання опалювального сезону. Наразі експерти встановлюють масштаби руйнувань. Більш детально про пошкодження на ТЕЦ стане відомо у понеділок, 20 червня.

На уточнююче запитання про те, чи все-таки встигнуть відновити роботу ТЕЦ у Кременчуці до опалювального сезону, очільник ОВА сказав:

"Зараз не можу точно сказати, але плануємо відновити роботу ТЕЦ. Якщо ні - у нас є альтернативні шляхи надання опалення. Є законсервовані котельні на території міста, які ми можемо включити в загальну систему теплопостачання, і люди будуть з теплом".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення