Кровопролитні бої на "Азовсталі": експрацівник заводу показав росіянам таємні підземні ходи, від обстрілів димова завіса (фото)

Ситуація на "Азовсталі" вкрай складна, але захисники Маріуполя продовжують тримати оборону. Про це у відеозверненні заявив командир полку "Азов", підполковник Денис Прокопенко.

Тим часом президент України Володимир Зеленський звернувся до секретаря Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерреша з проханням сприяти у вивезенні з "Азовсталі" поранених. Він також поінформував генсека ООН про успішне проведення першого етапу евакуації, під час якого з "Азовсталі" вдалося вивезти 121 особу.

"З 25 квітня ми тримаємо кругову оборону на заводі "Азовсталь". Вже другий день як противник прорвався на територію заводу", - зазначив він.

За словами Прокопенка, тривають важкі кровопролитні бої.

"Я пишаюся своїми солдатами, які докладають нелюдських зусиль, щоб стримувати натиск противника", - наголосив командир "Азову".

Прокопенко подякував світу за колосальну підтримку гарнізону "Маріуполь" та наголосив, що солдати на це заслуговують.

"Ситуація вкрай складна, але, не дивлячись ні на що, ми продовжуємо виконувати наказ тримати оборону", - підкреслив командир "Азову".

Також стало відомо, що знайшовся зрадник з числа колишніх працівників заводу "Азовсталь", який показав російським військовим таємні підземні ходи під територією підприємства, і наразі окупанти штурмують ці тунелі. Саме тому з Москви до Маріполя раптом приїхав російський пропагандист Володимир Соловйов, який мав зняти сюжет про "перемогу" військових РФ над українськими захисниками на "Азовсталі". Але наші захисники продовжують боронити територію "Азовсталі", тому чергова постановочна зйомка Соловйова для російського "зливного бачка" провалилась.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення